Home / Fashion  / Η Métiers d’art 22/23 του οίκου Chanel στο Dakar

Η Métiers d’art 22/23 του οίκου Chanel στο Dakar

Πρόκειται για την πιο διαφορετική Métiers d’art του οίκου Chanel, η οποία για πρώτη φορά ταξίδεψε στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Dakar.

H συλλογή Métiers d’art είναι πάντα ένα σπουδαίο γεγονός για τον οίκο Chanel, αλλά και για όλον τον κόσμο της μόδας. Φέτος, το Dakar, η πρωτεύουσα της Σενεγάλης, φιλοξένησε τη Métiers d’art 22/23.

 

Η Métiers d’art είναι η συλλογή με την οποία ο γαλλικός οίκος τιμά τους δεξιοτέχνες, τεχνίτες συνεργάτες του,.οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τις διακοσμήσεις αλλά και τις λεπτομέρειες των μοναδικών δημιουργιών του. Στο Palais De Justice του Dakar έλαβε φέτος χώρα, με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Virginie Viard, να τονίζει τους λόγους που έκανε αυτή την επιλογή,.καθιστώντας τον οίκο Chanel το πρώτο ευρωπαϊκό luxury brand που παρουσιάζει συλλογή του στην Υποσαχάρια Αφρική.

 

 

Όπως τόνισε η Viard το show Métiers d’art CHANEL-DAKAR 2022/23 είναι μια ιστορία δημιουργικών συναντήσεων, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια. Ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι στον δημιουργικό αναβρασμό του Dakar,.χορογράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοί και συγγραφείς, όλοι μαζί με φίλους του οίκου, αποτελούν την πληθώρα έμπνευσης πίσω από αυτό το ταξίδι. “Tο Dakar είναι μία επιδραστική καλλιτεχνική πρωτεύουσα τέχνης στη διεθνή σκηνή, ιδίως σε όλους τους τομείς.που εμείς ξεχωρίζουμε, όπως τη μόδα, το σινεμά, τον χορό, τη λογοτεχνία, τη σύγχρονη τέχνη και τη μουσική”, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Μια αφθονία χρωμάτων και ζωηρά μοτίβα εμπνευσμένα από την ενέργεια της δεκαετίας του 1970 αναμειγνύονται με 
τους εμβληματικούς "κώδικες" του οίκου -καμέλιες, πλεγμένα μαργαριτάρια,  άφθονα κουμπιά με κοσμήματα και 
εκθαμβωτικές πούλιες- σε μία εκ νέου επινόηση από τη Virginie Viard, ένας δημιουργικό διάλογο με τους τεχνίτες της
 CHANEL Maisons d'art.

 

 

Στενά flared παντελόνια συνδυασμένα με τουνικ, φορέματα πλεκτά, ψηλόμεσα παντελόνια, oversized πλεκτά. και παπούτσια πλατφόρμες είναι μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές δημιουργίες της συλλογής. Όλες “δονούνται” με μια αφθονία από βαθιά, ζεστά χρώματα, περίτεχνα δουλεμένα tweed και γεωμετρικά κεντήματα.

 

Πάρτε μια γεύση από τις μοναδικές δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στο Métiers d’art 22/23 show στο Dakar.

 

 

Photos: Courtesy of Chanel

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath