Home / Good Life  / Art & Culture  / Η Madama Butterfly στον κήπο του Mεγάρου!

Η Madama Butterfly στον κήπο του Mεγάρου!

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου προβάλλεται η Madama Butterfly στον κήπο του Μεγάρου με ελεύθερη είσοδο! Ένα εκπληκτικό παιχνίδισμα φωτός και χρωμάτων!

 

Το αριστουργηματικό ιαπωνικό δράμα του Giacomo Puccini, η Madama Butterfly, για μία μόνο προβολή στον κήπο του Μεγάρου. Στις 6 Ιουλίου και με ελεύθερη είσοδο θα προβληθεί η αγαπημένη όπερα των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου. Πρωταγωνίστρια η διεθνούς φήμης νεαρή σοπράνο Barno Ismatullaeva. Τον ρόλο της Σουτζούκι ερμηνεύει η μεσόφωνος Annalisa Stroppa και του Πίνκερτον ο τενόρος Edgaras Montvidas. Τους πλαισιώνει η Συμφωνική της Βιέννης, υπό τον Ιταλό αρχιμουσικό Enrique Mazzola.

 

Το σκηνικό και τα κουστούμια είναι άκρως ατμοσφαιρικά και κόβουν την ανάσα! Ο σκηνογράφος Michael Levine δημιούργησε μια εξέδρα που μοιάζει με λεπτό ιαπωνικό χαρτί. Ο Antony McDonald έδωσε κουστούμια στα οποία κυριαρχούν οι χρωματικές εντάσεις και οι αντιθέσεις. Λίγα λόγια για την πλοκή:

 

 

Η νεαρή γιαπωνέζα γκέισα Τσο-Τσο Σαν, που ακούει στο όνομα Μπαττερφλάυ, ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή στον μακρινό δυτικό κόσμο. Ακόμα και αν γνωρίζει ότι η πραγματοποιήση του ονείρου της θα την οδηγήσει σε σύγκρουση με την οικογένειά της και με τις παραδοσιακές αξίες της ιαπωνικής κοινωνίας. Ξεχειλίζει από χαρά, όταν την παντρεύεται ο αμερικανός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Πίνκερτον, ο οποίος όμως, λίγο μετά τον γάμο τους, θα αναχωρήσει για την πατρίδα του. Εκεί, ο Πίνκερτον, θεωρώντας ότι δεν έχει πλέον καμία δέσμευση απέναντι στην Τσο-Τσο Σαν, θα βρει μια νέα, Αμερικανίδα σύζυγο και θα συνεχίσει τη ζωή του στις ΗΠΑ. Η Μπαττερφλάυ, πάντοτε ερωτευμένη μαζί του, συνεχίζει επί τρία χρόνια να τον προσμένει, μεγαλώνοντας μόνη τον γιο που απέκτησε μαζί του.

Ωστόσο, όλα θα ανατραπούν, όταν ο Πίνκερτον θα επιστρέψει στην Ιαπωνία συνοδευόμενος από τη νέα του σύζυγο. Τότε, η Τσο-Τσο Σαν δεν θα διστάσει να πάρει την πιο σκληρή απόφαση της ζωής της…

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.