Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η Ariana DeBose χαράζει τη δικιά της ιστορία

Η Ariana DeBose χαράζει τη δικιά της ιστορία

Γνωρίστε την ηθοποιό Ariana DeBose, την πρώτη Afro-Latina και queer γυναίκα με σπουδαίες υποψηφιότητες στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία.

 

 

Ίσως, πλέον, εν έτει 2022 να μην πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο η πρώτη γυναίκα ή η πρώτη έγχρωμη. Ορισμοί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αν υπήρχε δίκαιη αναγνωρισιμότητα στην τέχνη του κινηματογράφου. Ωστόσο, είναι πάντα ωραίο να συγχαίρουμε και να αναγνωρίζουμε αυτήν ή αυτόν που το κάνει πρώτη ή πρώτος, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Η Ariana DeBose είναι μία από αυτές τις χαρισματικές έγχρωμες γυναίκες. Είναι η πρώτη Afro-latina και queer γυναίκα με σπουδαίες υποψηφιότητες στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία.

 

 

Η Anna DeBose άρχισε να ασχολείται από πολύ μικρή με τον χορό. Συμμετείχε στο reality So you think you can dance, όπου και έφτασε μέχρι την τελική 20άδα. Αργότερα, ξεκίνησε να την ενδιαφέρει και η υποκριτική. Συμμετείχε και συνεχίζε στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, ακόμα και στο Broadway. Οι πιο γνωστοί ρόλοι της ήταν στο musical Bring it On, στο The Donna Summer Musical και στο θέατρο Hamilton. Επίσης, συμμετείχε και στην ταινία του Netflix The Prom.

 

 

Ο breakthrough ρόλος της ήταν στο remake του West Side Story από τον Steven Spielberg. Κέρδισε για τον ρόλο της ως Anita βραβεία Bafta, Critics Choice, Sag και Χρυσή Σσφαίρα. Είναι υποψήφια και για το χρυσό αγαλματίδιο.

 

 

Η Ariana DeBose προσπαθεί με την τέχνη της να βοηθάει τους άλλους σε διάφορα επίπεδα. Σύντομα θα κάνει και το ντεμπούτο της στην Marvel. Της ευχόμαστε και το Oscar!

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.