Home / Good Life  / Art & Culture  / Η καλλιτεχνική πλευρά του Pierce Brosnan

Η καλλιτεχνική πλευρά του Pierce Brosnan

Ο Pierce Brosnan δεν είναι μόνο ένας από τους πιο αγαπημένους James Bond που πέρασαν ποτέ, αλλά και ένας ταλαντούχος ζωγράφος.

Η ζωγραφική και κάθε μορφή Τέχνης λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα, ένα από τα οποία είναι και η ψυχοθεραπευτική πλευρά της. Ο Pierce Brosnan στράφηκε σε αυτή πριν πολλά χρόνια, όταν έφυγε από τη ζωή η πρώην σύζυγός του,  Αυστραλή ηθοποιός Cassandra Harris, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1980 έως το 1991.

 

Μέσα από το Instagram, ο ίδιος αποκάλυψε ένα προσωπικό έργο που δημιούργησε το 1987, εμπνεόμενος από την περίοδο της θεραπείας καρκίνου των ωοθηκών της Harris. 

 

 

 

“Φέροντας το βάρος, τον πόνο και τον φόβο εκείνης της αρρώστιας, έβγαλα τις μπογιές. Και άρχισα να ζωγραφίζω. Με τα δάχτυλά μου. Στην πραγματικότητα, με τα χέρια μου”, έγραψε για εκείνο το πρώτο έργο,.το οποίο μαζί με άλλα πια θα εκτεθεί στην γκαλερί του Los Angeles, Seasons L.A.

 

 

Οι πίνακες του Brosnan είναι σαφώς επηρεασμένοι από την pop-art. κουλτούρα και χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, παιγνιώδεις φιγούρες και σύμβολα.

 

Για τον πρώην κατάσκοπο 007 η ζωγραφική είναι η μεγάλη του αγάπη. Μάλιστα, ζωγραφίζει μαζί με τον επίσης ταλαντούχο γιο του,. Paris, τον οποίο έχει αποκτήσει με τη δεύτερη σύζυγό του, ηθοποιό Keely Shaye Smith.

 

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Pierce Brosnan γεννήθηκε στις 16 Μάη 1953 και μεγάλωσε, στην πόλη Ναβάν, στην Ιρλανδία, με τον παππού και τη γιαγιά του. Μετά το θάνατό τους έζησε μέχρι περίπου τα δέκα του χρόνια με διάφορους συγγενείς και γνωστούς. Αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 60 πήγε να μείνει με την μητέρα του και τον πατριό του σε ένα χωριό στη Σκωτία και αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο.

 

Στην ηλικία των 20 ετών, γράφτηκε σε δραματική σχολή και, όσο ήταν στο Λονδίνο, συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις στο West End, όπως “Filumena ” του Φράνκο Τζεφιρέλι. και “The Red Devil Battery Sign” του Τενεσί Ουίλιαμς στο York Theater Royal.

 

Η πρώτη του ταινία ως James Bond ήταν το “Golden Eye” που θεωρείται και η δεύτερη πιο επιτυχημένη εμπορικά. ταινία του 007 μετά το  “Moonraker”,  καθώς απέφερε περίπου με 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!

 

Τα έργα του Pierce Brοsnan είναι όντως εντυπωσιακά.και κάτι μας λέει ότι δε θα αργήσουν να κοσμήσουν τα σπίτια ενημερωμένων συλλεκτών έργων τέχνης.

 

Kεντρική φωτογραφία: Courtesy  www.piercebrosnan.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath