Home / Good Life  / Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food Festival!

Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food Festival!

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης κέρδισε τις εντυπώσεις στο National Geographic Traveller Food Festival 2022 στο Λονδίνο.

Η ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του ΟΤΘ, κα. Βούλα Πατουλίδου, ταξίδεψε στο Λονδίνο. Σκοπός, η συμμετοχή της στο διάσημο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος, National Geographic Traveller Food Festival, 16 και 17 Ιουλίου 2022, για να προβάλλει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

 

Μετά από την πρόσκληση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, και της διευθύντριας κας. Ελένης Σκαρβέλη, τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή γαστρονομίας και σεφ Γιώργου Παλησίδη, φόρεσαν τις ποδιές με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης, και σαγήνευσαν το Λονδρέζικο κοινό με τις μοναδικές γεύσεις της συμπρωτεύουσας!

 

 
Μια μοναδική εμπειρία γεύσης με άρωμα Θεσσαλονίκης

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ξακουστή γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, αλλά και τον πάντα κλασικό και διαχρονικό καφέ φραπέ. Βούτηξαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης στη χωριάτικη σαλάτα, γεύτηκαν ντόπιο τσίπουρο και φρέσκο καρπούζι. Μύδια αχνιστά από τη Χαλάστρα, βουβαλίσιο σαλάμι, καβουρμάς και τσιγαριστό λουκάνικο με καραμελωμένο μέλι πεύκου, ήταν μερικά ακόμα από τα εδέσματα που εντυπωσίασαν το διεθνές κοινό.

 

Η σημαντική αυτή ενέργεια προβολής της Θεσσαλονίκης στο βρετανικό κοινό εντάσσεται στο project του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τίτλο “London Calling Thessaloniki Cooking”.

 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού. Επίσης, διεθνούς φήμης chefs, όπως o Gennaro Contaldo και η διάσημη στο βρετανικό κοινό, Ελληνίδα νικήτρια του MasterChef 2019 UK, Irini Tzortzoglou. Εκεί βρίκσονταν ο έγκριτος δημοσιογράφος γαστρονομικών προορισμών Jonathan Phang και ο επικεφαλής ειδικών projects του National Geographic Traveller και του National Geographic Traveller Food, Matt Midworth.

 

 

Το project περιλαμβάνει:

Συμμετοχή του ΟΤΘ στο Food Festival του National Geographic Traveller.

 

Προβολή του προορισμού σε 41 στάσεις στο μετρό του Λονδίνου για 15 μέρες και κατά τη διάρκεια του NGT Food Festival.

 

Digital καμπάνια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπως η Guardian, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Προώθηση της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμού, μέσα από τα κανάλια της Jet2 Holidays, του δεύτερου μεγαλύτερου tour operator της Βρετανίας.

 

Press trip που διοργάνωσε ο ΟΤΘ, σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας για τον δημοσιογράφο του Greetraveller κ. Richard Hammond.

 

Δημιουργία ενός online οδηγού (Greentraveller’s Guide), ο οποίος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.greentraveller.co.uk.

 

Συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο webinar “TTG Greece Fest” στην πλατφόρμα του επαγγελματικού περιοδικού TTG, που πραγματοποίησε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων με τη βρετανική τουριστική αγορά.

 

Στόχος του project είναι η προβολή και προώθηση της Θεσσαλονίκης, ως ιδανικού γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού, όσο και στο ευρύ αγγλικό και διεθνές κοινό, 365 ημέρες τον χρόνο.

 

 

www.thessaloniki.travel

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath