Home / Wellness  / Mind  / Η δύναμη της συγχώρεσης

Η δύναμη της συγχώρεσης

συγχώρεση

Ποια οφέλη κρύβει η συγχώρεση και πώς μπορούμε να την πετύχουμε πραγματικά.

 

Πόσο δύσκολο φαντάζει να συγχωρήσουμε κάποιον που μας πλήγωσε; Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουμε ένα γεγονός που μας προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα, να βάλουμε ξανά στη ζωή μας, όποιον το προκάλεσε και να τον εμπιστευτούμε. Αν, όμως, επιτύχουμε να τον συγχωρήσουμε και προσπεράσουμε ότι μας έκανε, θα δούμε πώς μόνο οφέλη θα έχει για εμάς. Με το να αφήσουμε κάτι ή κάποιον να μας επηρεάζει αρνητικά του δίνουμε δύναμη πάνω μας. Όλα αυτά θα μας εμποδίσουν να βαδίσουμε με θετική ενέργεια και να γίνουμε ο άνθρωπος που επιθυμούμε.

 

 

Εμείς αποφασίζουμε πώς θα είναι η ζωή μας, την οποία και πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας. Πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώνετε σε δυσάρεστα γεγονότα και σε εσωτερικές πληγές; Κάντε μια στροφή στις σκέψεις σας, βρείτε τη δύναμη και αφήστε πίσω όσους σας πλήγωσαν. Μέσω της συγχώρεσης δίνετε στον άλλον μια δεύτερη ευκαιρία, που αργότερα μπορεί εσείς να την επιζητείτε, και ανακτάτε την προσωπική σας δύναμη.

 

 

Η ζωή μας θα γίνει απλούστερη και ομορφότερη, όταν αρχίζουμε να συγχωρούμε. Βρίσκουμε την ειρήνη μέσα μας και τη διοχετεύουμε στους άλλους. Όταν η πληγή είναι βαθιά, τότε, σίγουρα, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Η ιδέα της συγχώρεσης πηγάζει από τη συνειδητοποίηση ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι. Αφού την επιτύχουμε, θέτουμε όρια σε όσους μας πλήγωσαν, για να μην το επαναλάβουν. Αποτελεί ένα δώρο και μια δύναμη, η οποία θα μας χαρίσει ειρήνη, ηρεμία και καλύτερες κοινωνικές σχέσεις.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.