Home / Lifestyle  / Celebrities  / Η απερίσκεπτη ζωή του Vanni Oddera

Η απερίσκεπτη ζωή του Vanni Oddera

Vanni Oddera
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του freestyle motorcross Vanni Oddera και η… μοτοθεραπεία του!

 

Ο Vanni Oddera είναι Ιταλός Παγκόσμιος πρωταθλητής του freestyle motorcross. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό μεταξύ Γένοβας και Σαβόνα, την Pontinvrea.

 

 

Στα 15 του, σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο και ορκίστηκε στη μητέρα του πως δε θα έβγαινε ξανά από το δωμάτιό του, αν δεν του έπαιρνε μηχανή! Τελικά, ήταν ο παππούς του εκείνος που του αγόρασε το πρώτο του CRE 50 κυβικών.

 

Μετά τον θάνατο του αγαπημένου του παππού, παράτησε για έναν χρόνο το freestyle motorcross. Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα από τον Jader Toninello τον επανέφερε στην ενεργό δράση και λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η συνεργασία του με την Daboot. Έκτοτε, δεν έχει εγκαταλείψει στιγμή το πάθος του!

 

oddera jump

 

Το 2008 ο Oddera δημιούργησε το πρόγραμμα Mototerapia (μοτοθεραπεία). Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, ο Vanni μοιράζεται το πάθος του για το motorcross με παιδιά με αναπηρία, αυτισμό ή σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, “το να κάνεις τα παιδιά ευτυχισμένα είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο”.

 

oddera hospital

 

Το 2014 κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά τη μοτοσυκλέτα του σε θάλαμο νοσοκομείου. Όπως ο ίδιος αναφέρει, “η μεταφορά μοτοσυκλετών στο νοσοκομείο επιτρέπει σε πολλά νοσηλευόμενα παιδιά να ξεχάσουν για μια στιγμή την ασθένειά τους”.

 

 

Με την εμφάνιση της πανδημίας το 2020, όλα φάνηκε να σταμάτησαν. Όμως, όχι ο Oddera! Μαζί με μια ομάδα φίλων, μελέτησε ένα πρωτόκολλο και κατόρθωσε να φέρνει τη μοτοσυκλέτα του απευθείας στα σπίτια των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, μια μελέτη του νοσοκομείου Regina Margherita στο Τορίνο, αναγνώρισε τα οφέλη της Μοτοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.

 

 

Ο Oddera είχε προταθεί πρόσφατα για το βραβείο Ambrogino d’oro, μια από τις υψηλότερες τιμές που απονέμονται από τον δήμο του Μιλάνο σε προσωπικότητες με σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.

 

Στο βιβλίο του Il Grande Salto”, που κυκλοφόρησε το 2017, περιγράφει πώς ξεκίνησε από ένα άγριο και άχαρο παιδί, που προτιμούσε τη συντροφιά των ζώων, μιλά για την ιδιαίτερη σχέση με τον παππού του και, φυσικά, μοιράζεται τη μεγάλη του αγάπη για τα άλματα και το freestyle motrocross.

 

oddera freestyle motorcross

 

Μαζί με τον αδερφό του, Luka, άνοιξαν το 2000 την pub “Beer Room”. Ο Vanni πιστεύει ότι “εξακολουθεί να είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο”!

 

Η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι η ξυλουργική. “Για να χαλαρώσω, δουλεύω με ακατέργαστο ξύλο καστανιάς, φτιάχνω ένα κρεβάτι ή κάποιο έπιπλο. Μου αρέσει να κάνω πράγματα με αυτό το αρχαίο, δυνατό, τίμιο, σοφό ξύλο, που μεγαλώνει χωρίς να ζητάει τίποτα από κανέναν και σου δίνει τόσα πολλά. Ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή σου! Και μου θυμίζει τόσο πολύ τον παππού μου”.

 

 

Πολλές φορές ο Oddera έχει πει πως θέλει να ζει “una vita spericolata” (μια απερίσκεπτη ζωή) και το motto του είναι “F#ck the normal life”. Και φαίνεται πως τη ζει στο έπακρο!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin