Home / Wellness  / Mind  / Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης: 5 λόγοι για να ξεκινήσετε το νέο σας well being ταξίδι

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης: 5 λόγοι για να ξεκινήσετε το νέο σας well being ταξίδι

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης
Ένα well being τελετουργικό αφιερωμένο στον εαυτό σας. 

 

Ως wellness hack, το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης δεν είναι νέο concept. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι και ειδικοί ψυχικής υγείας συνιστούν στους θεραπευόμενούς τους να επιλέξουν το δικό τους ημερολόγιο, καταγράφοντας.καθημερινά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Στην πραγματικότητα, ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης μπορεί να μας βοηθήσει.να επιτύχουμε μία πιο ολοκληρωμένη και, ως εκ τούτου, ευτυχισμένη ζωή, χωρίς θα θυσιάσουμε περισσότερο από πέντε λεπτά από την καθημερινότητά μας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να πάρετε την απόφαση να το ξεκινήσετε,.γιατί τα υπόλοιπα είναι τόσο απλά όσο ακούγονται…

 

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

 

Οι “κανόνες” του ημερολογίου ευγνωμοσύνης είναι αρκετά απλοί. Εξοπλιστείτε με ένα τετράδιο ή ημερολόγιο που να σας εμπνέει, ανοίξτε το και σιγά-σιγά γεμίστε τις κενές σελίδες του με χαρούμενες σημειώσεις για οτιδήποτε.σας έκανε να χαμογελάσετε μέσα στην ημέρα σας. Από έναν νοσταλγικό ήχο που έφερε στο μυαλό σας μία χαρούμενη ανάμνηση, μία ευγενική χειρονομία μέχρι μία αγκαλιά με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή, ακόμα, έναν καλό καφέ από το αγαπημένο σας coffee shop. Οτιδήποτε σας έκανε να γεμίσετε με όμορφα και αισιόδοξα συναισθήματα, καταγράψτε το στο ημερολόγιό σας.

 

Παρακάτω, έχω συγκεντρώσει 5 επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους, οι οποίοι θα σας παρακινήσουν να ξεκινήσετε το δικό σας ημερολόγιο ευγνωμοσύνης από σήμερα κιόλας.

 

 

Ενισχύει την ευτυχία: Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο.ευγνωμοσύνης μπορεί να σας προσφέρει μία καθημερινή δόση.αυτό-αγάπης, η οποία θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική σας κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφοντας έστω και ένα μικρό, αλλά θετικό συμβάν μπορεί να σας δώσει την αισιοδοξία που χρειάζεστε, ακόμα και στις πιο κακές σας ημέρες.

 

Αλλάζει τη νοοτροπία ζωής: Ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε.σε αυτά που όντως έχετε στη ζωή σας και όχι σε αυτά που σας λείπουν. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης, τις οργανικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ενίσχυση των ευχάριστων συναισθημάτων, αλλά και για την καταπολέμηση του άγχους.

 

Αλλάζει την εικόνα που είχατε για την ημέρα σας: Πολλές φορές, η συνολική πίεση της ημέρας μπορεί να σας κατακλύσει με δυσάρεστα συναισθήματα, κάνοντάς σας να δημιουργήσετε μια στρεβλή εικόνα για εκείνη την ημέρα. Καταγράφοντας, λοιπόν, κάθε χαρούμενη στιγμή που ζήσατε,.μπορεί να αναθεωρήσετε και να αντιληφθείτε ότι τελικά η μέρα σας.δεν ήταν τόσο κακή όσο τη θυμόσασταν.

Ευτυχία

Βοηθάει στον ύπνο: Μελέτες έχουν δείξει ότι το.ημερολόγιο ευγνωμοσύνης συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η αλήθεια είναι πως η συγγραφή από μόνη της μπορεί να δημιουργήσει μία αίσθηση χαλάρωσης.και ιδιαίτερα πριν από την ώρα του ύπνου. Μία χαρούμενη σημείωση πριν.από τον βραδινό σας ύπνο μπορεί να δημιουργήσει την πιο γαλήνια βραδινή ρουτίνα, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε πιο χαρούμενοι από ποτέ.

 

Σας βοηθάει να ξαναζήσετε ευτυχισμένες στιγμές: Τέλος,.όταν καταγράφετε τις ευτυχισμένες στιγμές που ζήσατε μέσα στην ημέρα σας, το μυαλό σας έχει τη δυνατότητα να βυθίζετε μέσα σε αυτές, φέρνοντας ξανά όλα.εκείνα τα ευχάριστα συναισθήματα που αισθανθήκατε εκείνη την ώρα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μικρό boost ευτυχίας, φτιάχνοντάς σας τη συνολική σας διάθεση.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada