Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Εύκολα tips για να παραμείνεις fit και στις διακοπές!

Εύκολα tips για να παραμείνεις fit και στις διακοπές!

Ανησυχείς πώς θα διατηρήσεις τις fitness συνήθειές σου στις διακοπές; Αυτά τα εύκολα tips θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις fit.

Αν είσαι ήδη διακοπές ή σκοπέυεις να φύγεις σε λίγες μέρες, δεδομένου ότι είσαι ένας άνθρωπος που προσέχει τη διατροφή και την άσκησή του, πιθανότατα να σε αγχώνει το πώς θα παραμείνεις fit μακριά από τις συνηθισμένες σου, καθημερινές ρουτίνες. Μικρά και έυκολα tips θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις. 

 

Είναι φυσιολογικό στις διακοπές να μην μπορείς να ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα που είχες, αλλά δεν είναι ανέφικτο να το πλησιάσεις σε μεγάλο βαθμό. Εξάλλου, οι διακοπές έτσι κι αλλιώς είναι μία περίοδος που όλοι ξεφεύγουμε από τις καθημερινές μας συνήθειες και είναι απολύτως λογικό.

 

Μην αγχώνεσαι! Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε φόρμα στις διακοπές, χωρίς τύψεις.

 

1. Κάνε κάθε πρωί ένα power walk!

H μέρα ξεκινά πάντα δυναμικά με περπάτημα! Ο ιδανικό ςτρόπος για να διατηρήσεις μία βασική ρουτίνα άσκησης είναι το τζόκινγκ. Βρες την πιο κοντινή παραλία και ξεκίνα κάθε πρωί τη μέρα σου με περπάτημα στην άμμο. Θα έχεις άλλη διάθεση την υπόλοιπη μέρα! Αν πάλι αγαπάς την πεζοπορία, μπορείς να μάθεις τα τοπικά μονοπάτια και να πρπατήσεις χαλαρά μέσα στη φύση.

 

Εύκολα

 

2. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Ο προγραμματισμός γευμάτων μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει τις μέρες που δεν θες να φας έξω. Αναζήτησε ένα κατάλυμα που θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, φουρνάκι, μπλέντερ και άλλες συσκευές που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάσεις τα γεύματά σου, όπως εσύ ξέρεις. Ακόμη, όμως, κι αν φας έξω, μπορείς να ενημερωθείς νωρίτερα για το μενού, ώστε να επιλέξεις κάτι κοντά σε όσα περιλαμβάνει η διατροφή σου.

 

3. Απόφυγε το πολύ αλκοόλ!

Το κλειδί είναι πάντα η ισορροπία! Φυσικά, το αλκοόλ είναι λογικό να αποτελεί κομμάτι των διακοπών σου, αλλά πάντα με μέτρο. Φρόντισε την επόμενη μέρα να πιεις άφονο νερό και να αποφύγεις ένα ακόμη ποτό. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα κοκτέιλ με πολλές θερμίδες και αχρείαστη ζάχαρη -τα περισσότερα αμιγώς καλοκαιρινά ποτά.

 

Εύκολα

 

4. Πίνε άφθονο νερό κάθε στιγμή!

Έχε πάντα μαζί σου ένα θερμός με νερό, για να έχεις πάντα μαζί σου δροσερό νερό, όπου κι αν πας. Ιδανικά πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι, για να αντικαταστήσεις τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Πιες νερό καρύδας αν μπορείς, για βέλτιστα οφέλη ενυδάτωσης, το οποίο είναι πλούσιο σε κάλιο, ενώ περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο.

 

Εύκολα

 

5. Πάρε μαζί σου συμπληρώματα διατροφής

Το να αρρωστήσει κανείς ενώ βρίεσκεται σε διακοπές μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου  λαμβάνοντας βιταμίνες C, σύμπλεγμα Β, D και ψευδάργυρο. Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

6. Βρες ευκαιρίες για άσκηση

Επωφελήσου από τις εγκαταστάσεις γυμναστηρίου στο ξενοδοχείο σας. Εξασκήσου στο δωμάτιο ή χρησιμοποίησε τις σκάλες, κάνε πεζοπορία, κολύμπα ή χόρεψε όλη τη νύχτα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Τελικά, ο στόχος είναι να κινηθείς και να καις θερμίδες.

 

Εύκολα

 

7. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι ικανοποιητικά

Μην ξοδεύεις όλη την ημέρα εξερευνώντας το μέρος που επισκέφθηκες και μην καταπονείς υπερβολικά το σώμα σου. Είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι σωστά κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Η έλλειψη ύπνου αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προκαλεί κρίσεις άγχους και πυροδοτεί την υπερκατανάλωση τροφής. Κατέβασε τα πατζούρια και προσάρμοσε ιδανικά τη θερμοκρασία του δωματίου. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε την επόμενη μέρα να έχεις την απαραίτητη ενέργεια!

 

Καλές διακοπές!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath