Home / Lifestyle  / “Εργασία Μου”: Η πρώτη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας για άτομα με αναπηρία

“Εργασία Μου”: Η πρώτη ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας για άτομα με αναπηρία

Εργασία Μου

Ιδρύθηκε στη χώρα μας η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία, η “Εργασία Μου”.

 

Από τα πιο θετικά και χαρμόσυνα νέα που ακούσαμε σήμερα. Η χώρα μας κάνει ένα σημαντικό βήμα στην κατάρριψη κοινωνικών ανισοτήτων και στερεοτύπων. Ακόμα και αν άργησε, ιδρύθηκε επιτέλους η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία. Με την ονομασία Εργασία Μου, η πλατφόρμα στοχεύει στην καταπολέμηση χρόνιων ανισοτήτων και ελλείψεων, που αντιμετωπίζει αυτή η κοινωνική ομάδα. Οι άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους , βρίσκοντας μια απασχόληση ανάλογη των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους.

 

 

Αυτή η καινοτόμα πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα μίας σημαντικής πρωτοβουλίας του εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Τα άτομα με αναπηρία, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, δέχονται κριτική, περιθωριοποίηση, ρατσισμό και στιγματίζονται κοινωνικά σε μεγάλο βαθμό. Συνεπώς, είναι αδύνατον, ως επί το πλείστον, να έχουν την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά και τη διάθεση να αναζητήσουν μία θέση εργασίας. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Εργασία Μου, δίνοντάς τους αυτό το ενθαρρυντικό και χρήσιμο πάτημα, που χρειάζονται, για να κάνουν αυτό το βήμα.

 

Φωτογραφία από το Εργαστήρι ειδικής αγωγής Μαργαρίτα

 

Η Εργασία μου έχει ως στόχο να βοηθήσει τα άτομα με νοητική αναπηρία να νιώσουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να αισθανθούν όμορφα με τον εαυτό τους. Στερεότυπα καταρρίπτονται και ανοίγουν δρόμοι ισότητας και αλληλεγγύης. Η εργασία είναι δικαίωμα όλων!

 

www.ergasiamou.gr

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.