Home / Wellness  / Mind  / Επιστροφή στην εργασία: Μπορεί να γίνει ανώδυνα;

Επιστροφή στην εργασία: Μπορεί να γίνει ανώδυνα;

Οι διακοπές κάποια στιγμή τελειώνουν και η επιστροφή στην εργασία είναι αναπόφευκτη. Άραγε, υπάρχει τρόπος να γίνει ανώδυνα; Η απάντηση είναι “ναι” και δεν είναι μόνο ένας!

 

Οι διακοπές είναι για όλους ένα εξαιρετικό και πολύτιμο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις, καθώς αντικαθιστούν τη ρουτίνα της καθημερινότητας με ξεκούραση, νέες εμπειρίες και ποιοτικό χρόνο με φίλους και οικογένεια. Τι γίνεται, όμως, όταν τελειώνουν και πρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά; Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, η επιστροφή στην εργασιακή ρουτίνα μετά τις διακοπές είναι επίπονη διαδικασία… Πώς, λοιπόν, μπορείς να την κάνεις λιγότερο επώδυνη; Ακολούθησε τις συμβουλές που ακολουθούν!

 

Χάρισε στον εαυτό σου μια εύκολη πρώτη μέρα

Αν επιστρέψεις στην εργασία σου και έχεις μια κουραστική μέρα με προθεσμίες και επείγουσες ευθύνες, μπορεί να αισθανθείς καταβεβλημένος. Επομένως, συνομίλησε με συναδέλφους, θέσε στόχους και συζήτησε τις λειτουργίες με τους προϊσταμένους σου, χωρίς να βιάζεσαι και να αγχώνεσαι. Σχεδιάζοντας μια εύκολη πρώτη μέρα, δίνεις χρόνο στον εαυτό σου για να οργανωθεί.

 

Work it out

Παρότι μπορεί να φαίνεται παντελώς ασύνδετη με την επιστροφή στην εργασία σου, η άσκηση μπορεί να είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αυξήσεις τις ενδορφίνες σου, γνωστές και ως ορμόνες της ευτυχίας, που απελευθερώνονται από την υποθάλαμο και την υπόφυση ως αντίδραση στον πόνο ή το στρες. Όπως και να το κάνουμε, η επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές είναι αρκετά στρεσογόνα, οπότε θα τις χρειαστείς!

 

επιστροφή στην εργασία

 

Οργανώσου στο σπίτι

Αν πέρασες αρκετό χρόνο μακριά από το σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών σου,.επιστρέφοντας καλό είναι να οργανώσεις τον προσωπικό σου χώρο. Προτού, λοιπόν, απορροφηθείς στην εργασιακή ρουτίνα και τις ευθύνες,.φρόντισε το σπίτι σου, για να ελαχιστοποιήσεις τους περισπασμούς και.να εστιάσεις ευκολότερα στα εργασιακά καθήκοντά σου.

 

Δημιούργησε μία to-do-list

Όταν επιστρέψεις στην εργασία σου, ενδέχεται να υπάρχουν πολλά καθήκοντα που απαιτούν την προσοχή σου. Η δημιουργία μιας λίστας υποχρεώσεων μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις πόση δουλειά έχεις,.να θέσεις προτεραιότητες και, τελικά, να προσεγγίσεις τα καθήκοντά σου ήρεμα,.χωρίς να νιώθεις καταβεβλημέν@.

 

Ξεκίνα να οργανώνεις τις επόμενες διακοπές σου

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιπαραγωγικό να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις επόμενες διακοπές σου, ο προγραμματισμός ενός επόμενου ταξιδιού μπορεί να σου δώσει έναν στόχο για να εργαστείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια θετική στάση και να χρησιμεύσει ως ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή σου στα τρέχοντα καθήκοντα και τις ευθύνες σου!

 

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, σου ευχόμαστε μια καλή και ανώδυνη επιστροφή στην εργασία με χαρά!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin