Home / Family  / Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για σωστή ενημέρωση

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για σωστή ενημέρωση

Το διαδίκτυο είναικομμάτι της καθημερινότητας ενός παιδιού. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε ενημερώνει για τους πιθανούς κινδύνους.

Τα σχολεία ξεκινούν και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αποτελεί πάντα μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες κάθε γονέα. Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου τα τελευταία χρόνια μάς ενημερώνει για τους πιθανούς διαδικτυακούς κινδύνους, στηρίζει παιδιά και γονείς σε περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού, φωτίζει καλά κρυμμένες παγίδες… 

 

Λίγα λόγια για την ίδρυση και τη λειτουργία του

Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα.του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή.στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου.

 

Tο ενημερωτικό τους por-tal απευθύνεται τόσο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσο και σε εφήβους και παιδιά και. περιλαμβάνει κατάλληλο πολυμεσικό υλικό ενώ όλο το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Yπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

 

Επιπλέον, μέσω της συμβουλευτικής γραμμής Βοήθειας Ηelp-line ( τηλεφωνικά στο 210-6007686) και μέσω του. ιστοχώρου www.help-line.gr, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που. σχετίζονται με τη υπερβολική ενασχόληση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό εκφοβισμό, την έκθεση σε ακατάλληλο. περιεχόμενο και άλλους προβληματισμούς σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των διαδικτυακών παιχνιδιών.

 

 

Τέλος, μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του διαδικτύου Safe-Line (www.safeline.gr), δέχεται καταγγελίες για παιδική κακοποίηση και παράνομη χρήση του διαδικτύου. και συνεργάζεται τόσο με την Ελληνική αστυνομία όσο και με την INTERPOL μέσω του Ευρωπαϊκού οργανισμού INHOPE.

 

Αναζήτησε αναλυτικά στην πλατφόρμα webinars, εκδηλώσεις, άρθρα, παρουσιάσεις, βίντεο, προτεινόμενα. βιβλία, έρευνες, εγχειρίδια και όλα όσα μπορούν να σε ενημερώσουν και να σε βοηθήσουν για την προστασία του δικού σου παιδιού από τους διαδικτυακούς κυνδύνους. 

 

saferinternet4kids.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath