Home / Cozyhome  / Architecture  / Δύο Ελιές: An olive paradise

Δύο Ελιές: An olive paradise

Δύο Ελιές Κέρκυρα
Το εστιατόριο του San Antonio Corfu Resort, Δύο Ελιές, γεφυρώνει την κληρονομιά και τα τοπικά στοιχεία της Κέρκυρας με τη σύγχρονη ζωή.

 

Κάπου μέσα στο Βενετσιάνικο νησί της Κέρκυρας, δίπλα στον κόλπο Καλαμιού, βρίσκεται ο υπέροχος lounge χώρος, Δύο Ελιές. Είναι ένα νέο σύγχρονο εστιατόριο μέσα στο ξενοδοχείο San Antonio Corfu Resort. Μία ανοιχτή κουζίνα για πρωϊνό, ένα μοναδικό cocktail bar και ένα εστιατόριο σε συνδυασμό με μία κρυστάλλινη γραμμική πισίνα δημιουργούν τον απόλυτο χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης, μέσα σε ένα adults only retreat.

 

Δύο Ελιές San Antonio Corfu Resort

 

Ο αρχιτέκτων-μηχανικός Βασίλης Τερτιλίνης εμπνεύστηκε από τον ήδη υπάρχοντα αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τις προγενέστερες κτιριακές δομές, επαναπροσδιορίζοντας την οργάνωση του κτιριολογικού προγραμματισμού της μονάδας. Το κτίσμα, εξολοκλήρου επηρεασμένο από τα έντονα στοιχεία της παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής, καλείται να φιλοξενήσει τον χώρο του πρωϊνού, αποτελώντας τον βασικό πυρήνα του χώρου. Είναι το κέντρο, γύρω από το οποίο εξελίσσονται οι κοινόχρηστες λειτουργίες στο σύνολό τους. Παράλληλα, η βιοκλιματική πέργκολα, μία κομψή, λευκή δομή, αγκαλιάζει τον χώρο, δημιουργώντας ένα φωτεινό διαγραμματικό σκηνικό, γεμάτο κίνηση.

 

 

Η φύση στο προσκήνιο

Η σύνδεση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο πραγματοποιείται ομαλά, χάρις στις ελιές και τα μεγάλα ανοίγματα. Ο σχεδιασμός αυτός προσφέρει τη μοναδική αίσθηση μιας μηδαμινής αρχιτεκτονικής παρέμβασης στον χώρο. Παράλληλα, αναδεικνύει τα στοιχεία της φύσης, τα οποία είναι άμεσα συνυφασμένα με το ελληνικό καλοκαιρινό κλίμα.

 

Δύο Ελιές

 

Οι αέρινες διπλές κολώνες, τα κάθετα στοιχεία αλουμινίου και οι περιστρεφόμενες πέτρινες περσίδες θέτουν τα όρια. Ταυτόχρονα, λειτουργούν ως φίλτρα, που είτε κρύβουν, είτε αναδεικνύουν τον περιβάλλοντα χώρο. Όταν ο ήλιος δύει, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός “παίζει” με το περιβάλλον και τα δομικά στοιχεία της κατασκευής.

 

Δύο Ελιές restaurant

 

Αέναη αλλαγή

Η γραμμική πισίνα υπερχείλισης λειτουργεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργεί μια αίσθηση όασης στην καρδιά του ελαιώνα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς. Οι Δύο Ελιές είναι μία τοποθεσία που αλλάζει ύφος ανάλογα με την εποχή, την ώρα και τις καιρικές συνθήκες. Το αέναο παιχνίδι φωτός και σκιάς μεταμορφώνει το open plan εσωτερικό της σύνθεσης, δίνοντάς του ζωντάνια και μοναδικότητα.

 

Δύο Ελιές pool

 

Η χρωματική παλέτα, σε συνδυασμό με το μείγμα τοπικών υλικών και υφών, δημιουργεί έναν καθαρό χώρο, με γήινες αποχρώσεις. Μικρά και κομψά έπιπλα, καθώς και το έντονο στοιχείο της ελιάς, προσεγγίζουν απόλυτα, με μία μινιμαλιστική σύνθεση, το σύγχρονο ελληνικό στοιχείο.

 

 

Η μη νοσταλγική αρχιτεκτονική του χώρου έρχεται να γεφυρώσει την κληρονομιά και τα τοπικά στοιχεία της Κέρκυρας με τη σύγχρονη ζωή. Έτσι, δημιουργεί στον επισκέπτη την αίσθηση της φιλοξενίας και της άνεσης, στοιχεία που εναρμονίζονται απόλυτα με την απρόσκοπτη θέα του Ιονίου.

 

 

Credits:

 

www.sanantoniocorfuresort.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada