Home / Cozyhome  / Architecture  / Callao Corfu: Meet me on the coast!

Callao Corfu: Meet me on the coast!

Στο κοσμοπολίτικο νησί της Κέρκυρας, το Callao Corfu bar-restaurant προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία fine dining, αλλά και τον ορισμό της χαλάρωσης, σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό σημείο, στον ειδυλλιακό κόλπο του Καλαμιού, εκεί που ο κερκυραϊκός ελαιώνας συναντά τη θάλασσα.

 

 

Ακριβώς μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο San Antonio Corfu Resort -αποτελεί το νέο του project- το Callao Corfu είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με ενέργεια αλλά και να την ολοκληρώσει γευστικά: καφές, φρέσκοι χυμοί, ελαφριές προτάσεις για πρωινό, σαλάτες, μια μεγάλη ποικιλία πιάτων με κρέας ή θαλασσινά αλλά και χειροποίητα επιδόρπια, είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που προσφέρει. Ο Executive Chef ενσωματώνει στα πιάτα του όλη τη φιλοσοφία της μεσογειακής διατροφής, με μοντέρνες πινελιές που παρασύρουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

 

 

 

Ο αρχιτέκτων-μηχανικός Τερτιλίνης Βασίλης κατάφερε να δημιουργήσει ένα cozy και άκρως νεανικό concept, έναν χώρο οργανικά δεμένο με το φυσικό του περιβάλλον,ο οποίος εκφράζει τα πλεονεκτήματα του μεσογειακού ζην έναν ιδανικό τρόπο ζωής, κατά τον οποίο το κλίμα σού επιτρέπει να απολαμβάνεις τον εξωτερικό χώρο, το φως, τον αέρα, τη σκιά και τη φυσική δροσιά.

 

 

Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, απλά μέσα στην καθαρότητά τους, γραμμικά και συνάμα δυναμικά, θέτουν τα όρια, δημιουργώντας ένα καλοκαιρινό καταφύγιο, που σε προστατεύει από το θορυβώδες περιβάλλον, και την ίδια ώρα σε συνδέει επιλεκτικά με τον έξω κόσμο. Ο στιβαρός πέτρινος τοίχος του κεντρικού bar, η ξύλινη πέργκολα, το πλέγμα των μεταλλικών κιόνων που περιβάλλουν τις αιωνόβιες ελιές, όλα λειτουργούν σαν φίλτρα που είτε κρύβουν, είτε αναδεικνύουν τον περιβάλλοντα χώρο, επιτρέποντας το αεράκι της θάλασσας να μπαίνει στο εσωτερικό και να το διατηρεί δροσερό. Ο ελαιώνας δε διακόπτεται, αλλά «αγκαλιάζεται» από την ανθρώπινη δημιουργία, αναδεικνύοντας τις ελιές σε σημεία αναφοράς, εκθέματα γύρω από τα οποία εξελίσσεται η ζωή. Εδώ θα έλεγε κανείς ότι τα έργα του ανθρώπου λειτουργούν συμπληρωματικά, όχι ανταγωνιστικά με τη φύση.

 

Ο σχεδιασμός εμπνέεται από την ιδέα της αργής, ανέμελης, καλοκαιρινής ζωής, ενώ η επιλογή «αρχετυπικών» υλικών, όπως η πέτρα, το ξύλο, το μάρμαρο και το σχοινί, δημιουργούν μία εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα, η οποία ευνοεί την κοινωνική συνάθροιση, τη σύνδεση με την οικογένεια, τους φίλους και τη φύση.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το ηλιακό φως φιλτράρεται μέσα από τα πανιά και την πέργκολα, ενώ τη νύχτα ο ατμοσφαιρικός φωτισμός «παίζει» με τα δομικά στοιχεία της κατασκευής, δημιουργώντας τελικά έναν χώρο που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, την ώρα και τις καιρικές συνθήκες. Αυτό το αέναο παιχνίδι φωτός και σκιάς, μεταμορφώνει το open plan εσωτερικό της σύνθεσης, προσδίδοντάς του ζωντάνια και μοναδικότητα.

 

 

Ο προορισμός, όμως, σε κάθε περίπτωση είναι το υγρό στοιχείο, γεγονός που αποτέλεσε βασική αρχή της αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Ένα γραμμικό μονοπάτι, μία «σπονδυλωτή» ραχοκοκαλιά από μαλτεζόπλακα πάνω στο χαλίκι, διασχίζει σχεδόν κεντρικά τον χώρο, οδηγώντας τον επισκέπτη στη θάλασσα, διαχωρίζοντας εκατέρωθεν τις λειτουργίες που αρθρώνονται πάνω της. Τα μεγάλα, άνετα καθιστικά και τραπέζια που επιλέχθηκαν, επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών
ατόμων και δημιουργούν ένα περιβάλλον, που σε καλεί να βιώσεις εντός του μοναδικές στιγμές, με τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι ξύλινες κατασκευές προσφέρουν ένα ζεστό και οικείο συναίσθημα, που αποτυπώνεται σε κάθε σπιθαμή του χώρου.

 

Το Callao Corfu bar-restaurant αποτίει φόρο τιμής στις απολαύσεις της ζωής και βρίσκεται ήδη στη must-experience λίστα μας!

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

 

Credits:
Ξύλινες Κατασκευές: Woodetails
Υφάσματα: Flora Home & Contract
Έπιπλα: Almeco
Έπιπλα εξωτερικού χώρου: Εthimo
Tαπετσαρίες επίπλων: Κωστελίδης Δημήτριος
Πλακάκια – είδη υγιεινής: KTISMA

 

Callao Corfu
Παραλία Καλάμι, Κέρκυρα (San Antonio Corfu Resort)
Τ. 26630 91800
www.callaocorfu.com
info@callaocorfu.com

 

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath