Home / Good Life  / Art & Culture  / Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με masterclasses και συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας με masterclasses και συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας
Ο μουσικός θεσμός κλασικής μουσικής επιστρέφει στην Καλαμάτα με την όγδοη διοργάνωσή του, από τις 26 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

 

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, ο μουσικός θεσμός κλασικής μουσικής που ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από οκτώ χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας, συγκεντρώνει για ακόμη μία χρόνια καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Από τις 26 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να συμμετέχουν σε masterclasses σημαντικών καλλιτεχνών.

 

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla,.η οποία έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση,.τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη.και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο. Χτίζοντας πάνω στην ιδέα που παρουσίασαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016,.οι ιδρυτές του δημιούργησαν και φέτος ένα περιβάλλον που συνδυάζει masterclasses, σεμινάρια,.αλλά και συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες διεθνούς κύρους.

 

Joshua Weilerstein

 

Μερικοί από τους βασικούς στόχους του φεστιβάλ είναι η συνεισφορά στη μουσική εκπαίδευση και διδασκαλία μέσω διεθνών masterclasses, σεμιναρίων και workshops, καθώς και η δημιουργία ευκαιριών διεθνούς καλλιτεχνικής ανταλλαγής. Έτσι, για μία ακόμα χρονιά, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας υλοποιούν έξι masterclasses:

πιάνου με την Αλεξία Μουζά και τον Noam Greenberg

βιολιού με τον Felix Froschhammer

βιολοντσέλου με τον Jean-Guihen Queyras

βιόλας & μουσικής δωματίου με τους Pablo Hernan Benedi και Jonian Ilias Kadesha και

διεύθυνσης με τον Joshua Weilerstein.

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των masterclasses δείτε εδώ και για το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών εδώ.

 

kalamatamusicdays.com

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?