Home / Wellness  / Mind  / Γιατί το να ανησυχείς διαρκώς για την ευτυχία σε κάνει τελικά δυστυχισμένο;

Γιατί το να ανησυχείς διαρκώς για την ευτυχία σε κάνει τελικά δυστυχισμένο;

ευτυχία
Μια νέα μελέτη από το Berkeley Psychology δείχνει ότι το να ανησυχούμε.υπερβολικά για την ευτυχία μπορεί στην πραγματικότητα να μας κάνει δυστυχισμένους.

 

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο στο περιοδικό Emotion της American Psychological Association και φέρει τον τίτλο Unpacking the Pursuit of Happiness, προσπάθησε να ρίξει φως στη.μάταιη προσπάθεια της συνεχούς αναζήτησης της ευτυχίας. Η μελέτη εξέτασε δύο διαφορετικές πτυχές της προσπάθειας για αναζήτηση της ευτυχίας: το να φιλοδοξεί κανείς να είναι ευτυχισμένος και το να ανησυχεί συνεχώς για την ευτυχία του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το να επιδιώκει κανείς να είναι διαρκώς ευτυχισμένος, σε σημείο που να γίνεται εμμονή, φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Μάλιστα, ένα από τους συγγραφείς της μελέτης, Berkeley Iris Mauss,.δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα ότι: “Η υπερβολική προσπάθεια της αναζήτησης της ευτυχίας συνεπάγεται τελικά με τη δυστυχία”.

 

 

Στην έρευνα, οι μελετητές πρότειναν υγιείς τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να κυνηγήσουμε την ευτυχία. Ένας από αυτούς είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την ευτυχία και να.σταματήσουμε να ασχολούμαστε διαρκώς με αυτήν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, χρειάζεται να αποδεχτούμε και να “αγκαλιάσουμε” όλα τα συναισθήματα, ακόμα και εκείνα.της θλίψης και του θυμού. Μονάχα τότε θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε μία υγιή σχέση με την ευτυχία.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada