Home / Good Life  / Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας

Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας

Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας
Σίγουρα οι βουτιές σε καταγάλανα νερά είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε με ανυπομονησία κάθε χρόνο το καλοκαίρι. Πέρα από τις παραθαλάσσιες περιοχές, η χώρα μας διαθέτει τόσες εναλλακτικές επιλογές, που είναι κρίμα να περιοριζόμαστε. Δείτε παρακάτω 4 μαγικά ποτάμια, που συναγωνίζονται σε ομορφιά ακόμα και κάποιες από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες.
 
Ποταμός Αχέροντας

Ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα, μεταξύ Πάργας και Σουλίου, είναι οι Πηγές του Αχέροντα. Παλαιότερα, ο ποταμός ήταν γνωστός και ως Μαυροπόταμος, Φαναριώτικος ή Καμαριώτικο ποτάμι. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Αχέροντας ήταν ο ποταμός, τον οποίο διέσχιζε ο «ψυχοπομπός» Ερμής, για να παραδώσει τις ψυχές των νεκρών στον Χάροντα και να καταλήξουν στο βασίλειο του Άδη. Εξαιτίας της αρχαίας παράδοσης και της περιβαλλοντικής του αξίας προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν κάθε πτυχή της φυσικής ομορφιάς του.

 

Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας

 

Στις Πηγές του Αχέροντα, λοιπόν, κοντά στο χωριό Γλυκή, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μία αξέχαστη εμπειρία, κοντά στη φύση με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.

 

Ποταμός Καλαμάς

Ο Καλαμάς, γνωστός και ως Θύαμις, είναι ένα από τα πιο όμορφα ποτάμια του νομού Ιωαννίνων. Πηγάζει από τη λεκάνη του Παρακάλαμου Ιωαννίνων, στην οποία δέχεται και τα νερά του ποταμού Γόρμου. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στα κρύα νερά του ποταμού, ανάμεσα σε αγριοβελανδιές και πλατάνια, βότσαλα και άμμο. Το καταπράσινο τοπίο του Καλαμά φαίνεται να τα συνδυάζει όλα!

 

 

Μάλιστα, μπορείς να επισκεφτείς και το χωριό Λίθινο. Εκεί υπάρχει το Θεογέφυρο, ένα μαγικό φυσικό γεφύρι, κατάλληλο για αξέχαστες βουτιές!

 

Αχελώος

Ο ποταμός Αχελώος, πέρα από το μυθικό μυστήριο που τον περιβάλλει και τη ζωή που δίνει στη φύση, είναι ο κατάλληλος προορισμός για μία καλοκαιρινή απόδραση. Στο διάβα του, αυτός ο μεγάλος ποταμός περνάει από γκρεμούς, απότομες πλαγιές, πυκνά δάση, ορεινές κοιλάδες, πεδιάδες και βιότοπους. Πηγάζει από ένα μαγευτικό μέρος στην κορυφή του όρους Λάκμος και διασχίζει τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Ο Αχέλωος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιαδήποτε παραθαλάσσια περιοχή. Τα κάτασπρα βότσαλα στις όχθες του, καθώς και τα γαλαζοπράσινα νερά του δημιουργούν ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, που αξίζει να γίνει κομμάτι των καλοκαιρινών μας αναμνήσεων.

 

Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας

 

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, η Κοιλάδα του Αχέλωου είναι ένα από τα must-visit της περιοχής. Εδώ, εκτός από αμέτρητες βουτιές, μπορείς να απολαύσεις και λασπόλουτρα -ακόμα και φυσικό υδρομασάζ!

 

Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο

Οι λεγόμενες Κολυμπηθρες, γνωστές και ως οβίρες, βρίσκονται στο Πάπιγκο του νομού Ιωαννίνων. Αυτό το θαύμα της φύσης είναι στην πραγματικότητα κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού. Το ρέμα αυτό είναι που σχηματίζει αυτές τις πανέμορφες φυσικές πισίνες.

 

Βουτιές σε ποτάμια της Ελλάδας

 

Η πυκνή βλάστηση, οι καταρράκτες, οι βράχοι και οι αλλεπάλληλες πισίνες δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Και, πιστέψτε μας, μόνο αν το δείτε από κοντά μπορείτε να αντιληφθείτε την ομορφιά του.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada