Home / Wellness  / Health  / Έχει ο καφές οφέλη για την υγεία;

Έχει ο καφές οφέλη για την υγεία;

Μπορεί ο καφές να βοηθήσει την υγεία μας και να συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης ορισμένων ασθενειών;

 

Ένα από τα πιο απαραίτητα ροφήματα. Για κάποιους ανάγκη, για κάποιους το πιο “ζεστό” συναίσθημα. Υπάρχει η γενική πεποίθηση ότι ο καφές έχει κυρίως αρνητικές επιδράσεις στην υγεία μας. Ωστόσο, πολλές έρευνες έρχονται για να καταρρίψουν ορισμένες προκαταλήψεις και να μας παρουσιάσουν τα οφέλη που κρύβει για την υγεία. Sos! Όπως και για τα περισσότερα πράγματα, το “παν μέτρον άριστον” ισχύει και εδώ. Σίγουρα δεν πρέπει να πίνουμε υπερβολικές ποσότητες.

 

 

Στην Ιαπωνία διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 38%. Και όχι μόνο! Μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα μελέτη, αυτή από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, απέδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να δράσει ως ήπιο αντικαταθλιπτικό για την ψυχική υγεία. Οι καταναλωτές καφέ έχουν χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας.

 

 

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ υποστήριξαν με μελέτη ότι ο καφές μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι ποσότητα μεγαλύτερη από τρία φλιτζάνια την ημέρα μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Τέλος, η καφεΐνη συμβάλλει και στην καύση του λίπους, βοηθώντας μας να χάσουμε βάρος.

 

Let’s have a cup of coffee!

Πηγή εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.