Home / Lifestyle  / Cozy Views  / Άδεια η πόλη. Πού πήγαν όλοι;

Άδεια η πόλη. Πού πήγαν όλοι;

Σε μια άδεια πόλη αναζητάς το δικό σου καλοκαίρι. Αν σου πω ότι μπορείς να το ζήσεις και χωρίς παρέα θα με πιστέψεις; Εύχομαι, ναι.

Νιώθεις ο πιο μόνος άνθρωπος πάνω στη γη μέσα σε μια άδεια πόλη που καίγεται. Κάνει λίγο εικόνα από ταινία, από εκείνες που ο ήρωας είναι ο μόνος επιζήσαντας μετά από έναν μετεωρίτη που έπεσε στη γη… Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση δε νιώθεις τόσο τυχερ@, σίγουρα, όμως, επιζήσαντας.

 

Το να επιβιώσεις από ένα καλοκαίρι με καύσωνα, χωρίς παρέα και με έτερα instagram stories γεμάτα από Αιγαίο και overload ευτυχίας είναι από μόνο του ένα θαύμα. 

 

Άδεια η πόλη, λοιπόν, αλλά δεν αναρωτιέσαι πού πήγαν όλοι, γιατί ξέρεις πού, από τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις φίλων και γνωστών. Η δική σου θα ήταν κάπως έτσι: “Νιώθει να λιώνει στην τοποθεσία άδεια πόλη”.

 

 

Υπάρχουν δύο επιλογές:

Νο1: Χάνεις τον εαυτό σου στο “Γιατί οι άλλοι να είναι διακοπές κι εγώ όχι;”, νιώθεις θυμό, αδικία, απελπισία, βαρεμάρα και μετράς ανάποδα τις μέρες για το φθινόπωρο.

 

Νο2: Αποδέχεσαι την κατάσταση και προσπαθείς να δεις τι θα κάνεις με τα δεδομένα που έχεις. 

 

Για το Νο1 δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Για το Νο2, όμως, ίσως και να μπορείς. 

 

Ίσως, αυτή η πόλη να είναι τρομακτικά άδεια, αλλά να σου προσφέρεται απλόχερα, έτσι ακριβώς όπως μοιάζει Ιούλιο μήνα. Όταν εσύ έλειπες κάποιο προηγούμενο καλοκαίρι, πάλι εδώ ήταν για κάποιους. 

 

Κάποιοι την ερωτεύτηκαν ξανά, όπως ποτέ άλλοτε, γιατί δεν την έβλεπαν στ’ αλήθεια πριν, μέσα στη βαβούρα και το χάος της. Όμως, ξαφνικά, εκείνη τους αποκαλύφθηκε, όπως ακριβώς και στον ήρωα της ταινίας που λέγαμε. Όπως θα κάνει και σε εσένα αν την αφήσεις.

 

 

Έχει κι αυτή πλακόστρωτα σοκάκια, μικρά διατηρητέα εκκλησάκια και μικρά καφενεδάκια. Μια θάλασσα μόνο για σένα, με πολλές ομπρέλες. Ηλιοβασιλέματα με παγωτό χωνάκι στο χέρι. Ξέφωτα, καστροπολιτεία και θέα να γεμίζει τα μάτια σου. Χώρους που φωλιάζει η Τέχνη, μαγαζάκια με σουβενίρ και μουσεία για να μάθεις πώς επιβίωσε τόση ομορφιά αιώνων…

 

Τελικά, η άδεια πόλη μπορεί να μοιάζει λίγο με νησί. Και ο επιζήσαντας να γράψει “Νιώθω ότι η πόλη μού ανήκει στην τοποθεσία το δικό μου καλοκαίρι”. 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath