Home / Beauty  / Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το botox κατά της υπεριδρωσίας, από τη Dr. Γεωργία Βαδαρλή

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το botox κατά της υπεριδρωσίας, από τη Dr. Γεωργία Βαδαρλή

Ο ιδρώτας είναι μια φυσιολογική διαδικασία ωστόσο μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως άβολη, όταν εκκρίνεται σε μεγάλες ποσότητες, άνω του φυσιολογικού. Το botox βρίσκεται και πάλι στην υπηρεσία της υγείας και της ομορφιάς, ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους να βγουν από δύσκολες και άβολες καταστάσεις, όπως είναι η υπεριδρωσία.

 

Το φαινόμενο του ιδρώτα προκύπτει ως αποτέλεσμα πολλών καταστάσεων όπως είναι η ζέστη, η άσκηση, το άγχος και πολλές ακόμα. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις εκείνες που ο ιδρώτας είναι υπερβολικός και φέρνει σε δύσκολη θέση τα άτομα; Συγκεκριμένα, η υπερβολική εφίδρωση δυσκολεύει περίπου έναν στους 20 ανθρώπους παγκοσμίως και μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα σε όσους πάσχουν από αυτή. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι κοινωνικά ή και ψυχολογικά, καθώς συχνά οι άνθρωποι με υπεριδρωσία αποφεύγουν τις κοινωνικές επαφές γιατί έρχονται συχνά σε δύσκολη θέση, λόγω των λεκέδων αλλά και της δυσοσμίας που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις.

 

 

Τι είναι η υπεριδρωσία

Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία υπάρχει αυξημένη παραγωγή ιδρώτα. Εμφανίζεται συνήθως σε περιοχές όπως το μέτωπο,  οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα, ενώ διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η πρωτοπαθής διακρίνεται από αυξημένη δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, ενώ η δευτεροπαθής χαρακτηρίζεται από αυξημένη δραστηριότητα εξαιτίας άλλων νοσημάτων.

 

Πώς αντιμετωπίζεται με botox

Η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας γινόταν με διάφορους τρόπους όπως θεραπείες με ιοντοφόρηση, αντιιδρωτικές ουσίες ακόμα και με χειρουργική επέμβαση ή συμπαθεκτομή, ωστόσο δεν είχαν τα αναμενόμενα θεραπευτικά αποτελέσματα και εν πολλοίς έχουν εγκαταλειφθεί. Μια σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας είναι η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης Α, δηλαδή το botox/dysport. Το botox χρησιμοποιείται ευρέως σε ότι αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Ωστόσο η αποτελεσματικότητά του δεν σταματά μόνο σε αυτόν τον τομέα.

 

 

Η διαδικασία

Μια διαδικασία απλή, που γίνεται με ενέσεις, είναι ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Η θεραπεία της υπεριδρωσίας με botox δεν σταματά την έκκριση ιδρώτα απλώς τη μειώνει ώστε να φτάσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ένα ειδικό τεστ αμύλου – ιωδίου θα καταδείξει τις περιοχές όπου υφίσταται η υπεριδρωσία. Έτσι ο πλαστικός χειρουργός θα μπορέσει να τις χρωματίσει. Στη συνέχεια, οι περιοχές θα σχεδιαστούν και θα χωριστούν. Σκοπός είναι οι εγχύσεις να γίνουν με απόλυτη ακρίβεια και να έχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και γίνεται σε μέτωπο, μασχάλες, παλάμες και πέλματα. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περίπου 9 μήνες (ανάλογα με την περίπτωση). Μετά από αυτό το διάστημα η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί. Αυτό που πρέπει να προσέξει ο ασθενής μετά το τέλος της διαδικασίας για μικρό διάστημα είναι:

 

  • Να αποφύγει το τρίψιμο της περιοχής
  • Να αποφύγει την αύξηση της θερμοκρασίας της περιοχής από πχ έντονη σωματική δραστηριότητα, σάουνα, ηλιοθεραπεία κτλ)
  • Να αποφύγει την κατανάλωση αλκοόλ.

 

 

Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όσους πάσχουν από αυτό. Γι αυτό αναζητούν λύσεις που να την αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά. Το botox αποτελεί αυτή τη στιγμή ίσως τον κορυφαίο τρόπο αντιμετώπισης της υπεριδρωσίας παγκοσμίως και εγκωμιάζεται τόσο από πλαστικούς χειρουργούς όσο και από ασθενείς που έχουν βιώσει τα αποτελέσματά του. Επειδή είναι μια μικρής διάρκειας διαδικασία, το γεγονός ότι είναι μη-επεμβατική, ανώδυνη και ασφαλής, καθώς επίσης και η διάρκεια των αποτελεσμάτων, κάνουν το  botox την ιδανική μορφή θεραπείας της υπεριδρωσίας.

 

Μη χάνετε χρόνο λοιπόν και επικοινωνήστε με την Dr. Γεωργία Βαδαρλή για μια συμβουλευτική επίσκεψη!

www.vadarli.gr

 

⇒ Δείτε επίσης Υαλουρονικό (Filler) στην μύτη αντί για ρινοπλαστική

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.