Home / Family  / Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης με… “ΝοΗΜΑΤΑ”

Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης με… “ΝοΗΜΑΤΑ”

Ξεναγήσεις στη νέα έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ”, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μοναδικά δώρα και εορταστικά πιάτα σας περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης.

To Mουσείο Ακρόπολης παραμένει το hot spot και τα Χριστούγεννα με γιορτινά προγράμματα για παιδιά και ξεχωριστές ξεναγήσεις στη νέα έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ”. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”.

 

Το Μουσείο γεμίζει φέτος από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μοναδικά δώρα στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο, που σίγουρα κάθε επισκέπτης θα απολαύσει, από τις 19 έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

 

Ξεναγήσεις στη νέα έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου προσφέρουν ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 12:00, και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 και στις 12:00. Περιηγηθείτε ανάμεσα σε αριστουργηματικά έργα τέχνης που προσωποποιούν έννοιες, αποτυπώνουν αλληγορίες, αναδεικνύουν ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, εγείρουν τη σκέψη και την ψυχή και ξεδιπλώνουν αριστοτεχνικά το νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την εποχή μας.

 

Πρόκειται για μια μοναδική Τετραλογία, όπου το ΝοΗΜΑ γίνεται ΝΗΜΑ και περιλαμβάνει έργα ποικίλα, αγάλματα, ανάγλυφα και αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα και εικόνες και πίνακες ζωγραφικής, ενώνοντας για πρώτη φορά την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, με την Αναγέννηση και τη Νεότερη Τέχνη. Μια πανδαισία έργων από μάρμαρο, πηλό, μέταλλο, καμβά και χρώμα, τα περισσότερα από τα οποία ταξιδεύουν για πρώτη φορά και τα οποία ενώνονται για να τέρψουν και να ευχαριστήσουν, να προβληματίσουν…

 

 

Εορταστικό πρόγραμμα για παιδιά “Δώσε σχήμα και μορφή … σε γιορτή μοναδική!”

Τα παιδιά παίρνουν χαρτιά, χρώματα, ψαλίδια και μπογιές, και επιστρατεύουν τη φαντασία τους, δίνοντας πρόσωπο, σχήμα και μορφή σε μία αγαπημένη έννοια: τη Γιορτή. Μαζί με τους αρχαιολόγους ανακαλύπτουν πώς και γιατί οι αρχαίοι Αθηναίοι έδιναν ανθρώπινα χαρακτηριστικά και σε άλλες έννοιες, όπως στις εποχές του χρόνου, τον έρωτα, τον ήλιο, τη νίκη και πολλές ακόμα. (Για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών)

Σάββατο 23/12

Κυριακή 24/12

Πέμπτη 28/12

Παρασκευή 29/12

Κυριακή 31/12

‘Ωρες: 11:00 & 13:00

 

 

To Mουσείο γεμίζει από χριστουγεννιάτικες μελωδίες!

Κάθε Παρασκευή μπορείτε να παρατείνετε την επίσκεψή σας στους εκθεσιακούς χώρους έως τις 22:00 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τα μεσάνυχτα να απολαύσετε ένα εορταστικό δείπνο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με καφέ, γλυκό και γιορτινές μουσικές εκδηλώσεις στο ισόγειο του Μουσείου.

 

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, 6 μ.μ.

Η Ορχήστρα και Χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”.σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας,.υπό την επιμέλεια της Ελένης Μπαΐλη και Ευαγγελίας Χαλδαιάκη αντίστοιχα.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, 12 μ.μ 

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κάλαντα, ενώ για το κλείσιμο του έτους.

 

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023, 12μ.μ

Το Μουσείο θα φιλοξενήσει το σύγχρονο μουσικό σύνολο Music Odyssey του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ,. το οποίο θα παίξει γνωστά χριστουγεννιάτικα και άλλα δημοφιλή τραγούδια, υπό την επιμέλεια του δασκάλου τους, Γιάννη Μαλαφή.

 

Τα πιο όμορφα δώρα!

 Στο κατάστημα του ισογείου οι επισκέπτες μπορούν να βρούν όμορφα αναμνηστικά εμπνευσμένα από την έκθεση “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”,.αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Ανάμεσά τους και το γούρι του Μουσείου για το 2024,.εμπνευσμένο από έναν μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ. Ο τροχός θεωρείται σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της, της αστάθειας και του ευμετάβλητου στην ανθρώπινη ζωή.

 

 

www.theacropolismuseum.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath