Home / Family  / Το Christmas DIY μας φέρνει πιο κοντά!

Το Christmas DIY μας φέρνει πιο κοντά!

Τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη αφορμή για όμορφες DIY κατασκευές, που θα φέρουν αυτές τις μέρες ακόμα πιο κοντά την οικογένεια!

Έχει αποδειχτεί ότι οι DIY κατασκευές βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν λεπτές κινητικές δεξιότητες,.αφού απαιτείται  να χρησιμοποιούν κάθε μυ στα χέρια και τα δάχτυλά τους. Αυτές οι δεξιότητες είναι απαραίτητες για εργασίες,.όπως το γράψιμο, το φαγητό και άλλες καθημερινές δεξιότητες. Επιπλέον, φέρνουν πιο κοντά όλη την οικογένεια, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς!

 

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το γνωστικό κομμάτι, σύμφωνα με μια μελέτη του International Child Art Foundation,.ενός μη κερδοσκοπικού διεθνούς οργανισμού τέχνης.για παιδιά η έρευνα δείχνει ότι ένα παιδί που εκτίθεται στις τέχνες αποκτά μια ειδική ικανότητα να σκέφτεται δημιουργικά,.να πρωτοτυπεί, να ανακαλύπτει, να καινοτομεί, βασικά χαρακτηριστικά για την ατομική επιτυχία και την κοινωνική ευημερία στον 21ο αιώνα.

 

Τέλος, μέσα από τις DIY χειροτεχνίες το παιδί έχει μια υγιή μορφή αυτοέκφρασης,.που ενισχύει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και τον προγραμματισμό.

 

Τα Χριστούγεννα είναι η καταλληλότερη περίοδος για χειροτεχνίες.και DIY (Do-It-Yourself) κατασκευές, οι οποίες φέρνουν κοντά τα μέλη της οικογένειας και τους κάνουν να διασκεδάζουν δημιουργικά.

 

Ας δούμε μερικές από τις κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας, χαρίζοντάς τους τις πιο όμορφες αναμνήσεις μαζί σας.

 

1.Φιγούρες από ρολό χαρτί

Μην πετάτε για ένα διάστημα τα χάρτινα ρολά κουζίνας και μπάνιου,.καθώς είναι ιδανικά για τη δημιουργία μικρών και πιο μεγάλων χριστουγεννιάτικων χαρακτήρων. Θα χρειαστείτε ακρυλικό χρώμα, μαρκαδόρους, μερικά φύλλα. χειροτεχνίας. από τσόχα, μικρά πομπόν και ό,τι άλλο αυτοκόλλητο θέλετε. Επιλέξτε έναν χαρακτήρα που θέλετε να φτιάξετε, ζωγραφίστε τους σωλήνες και προσθέστε τα μάτια,.τη μύτη και άλλα διακοσμητικά στοιχεία! Απλό και τέλειο!

 

 

2.Δεντράκια από χαρτόνι

Είναι ο τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα χαρτόκουτα που συγκεντρώσατε από τις ηλεκτρονικές σας αγορές φέτος. Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή έναν χαρτοκόπτη,.κόψτε προσεκτικά σχήματα τριγώνων σε διάφορα μεγέθη. Για τη βάση, κόψτε μερικούς σωλήνες από τα ρολά χαρτιού στο επιθυμητό μήκος. Τώρα, στο επάνω χείλος του σωλήνα, κάντε δύο τομές στις αντίθετες πλευρές,.ώστε τα τριγωνικά κομμάτια να μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα. Το εύκολο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας από χαρτόνι είναι έτοιμο!

 

 

3. Ξύλινες χιονονιφάδες με μανταλάκια

Τα μανταλάκια που έχετε στο σπίτι για το άπλωμα των ρούχων μπορούν να μετατραπούν στις πιο όμορφες χιονονιφάδες!Αφαιρέστε τα ελατήρια, βάψτε τα ξύλινα κομμάτια λευκά και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τώρα χρησιμοποιώντας κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης, κολλήστε τα άκρα μεταξύ τους. Συναρμολογήστε πέντε ή έξι βαμμένα κομμάτια και κολλήστε τα μεταξύ τους,.ώστε να μοιάζουν με νιφάδες χιονιού.

 

 

4.Ένα μίνι δάσος από  χριστουγεννιάτικα δέντρα με σπάγγο ή νήμα

Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε  μερικούς κώνους χειροτεχνίας,.κόλλα και ψαλίδι για να κόψετε τον σπάγκο. Τυλίξτε και κολλήστε το νήμα γύρω από τους κώνους. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε αυτά τα δέντρα με λάμψεις ή μικροσκοπικά πομπόν.

 

 

5. Χιονάνθρωπος από γλωσσοπίεστρο

Θα χρειαστείτε γλωσσοπίεστρα, λευκή μπογιά και μικρές λευκές και πράσινες βαμβακερές μπάλες, ένα ψαλίδι, ένα φύλλο κόκκινο χαρτί χειροτεχνίας για το καπάκι και το κασκόλ,.ένα πορτοκαλί φύλλο χειροτεχνίας για τη μύτη, κόλλα, αυτοκόλλητα ασπρόμαυρα ματάκια, ταινία και σπάγκο για κρέμασμα. Βάψτε το μπαστούνι με λευκό χρώμα, κολλήστε τα μάτια, το κασκόλ και το καπάκι και χρησιμοποιήστε τα μικρά.βαμβακερά μπαλάκια για κουμπιά. Κόψτε ένα κομμάτι σπάγγου και διπλώστε το στη μέση. Στερεώστε το πίσω από το ραβδί με λίγη ταινία.

 

 

6. Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια

Ό,τι πιο εύκολο και υπέροχο! Αν έχετε αχρησιμοποίητα βάζα, θα χρειαστείτε κορδέλες.και ό,τι άλλο εσείς επιθυμείτε από διακοσμητικά στοιχεία. Έτσι, με απλά βήματα θα έχετε έτοιμα τα δικά σας μοναδικά κηροπήγια!

 

 

Χαρίστε στα παιδιά σας τα πιο όμορφα και δημιουργικά Χριστούγεννα!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath