Home / Cozyhome  / Architecture  / Το Hub of Huts των noa* αψηφά τους νόμους της βαρύτητας

Το Hub of Huts των noa* αψηφά τους νόμους της βαρύτητας

Hub of Huts
Το νέο αρχιτεκτονικό θαύμα των noa* έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Το Hub of Huts έχει σκοπό να ανοίξει νέους ορίζοντες, αψηφώντας τη δύναμη της βαρύτητας.

 

Οι noa* δε σταματούν να μάς εκπλήσσουν, φέρνοντας με τα έργα τους επανάσταση στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Για την τελευταία τους υλοποίηση στο Νότιο Τιρόλο, οι noa* επέστρεψαν στο Hubertus στο Olang, ένα από τα πρώτα μέρη που αποκάλυψαν την εκφραστική δύναμη του στούντιο. Μετά την εμβληματική πισίνα με πρόβολο, που είχαν σχεδιάσει το 2016, μία νέα, αναρτημένη πλατφόρμα αψηφά τον νόμο της βαρύτητας, ανατρέποντας την έννοια της ευημερίας.

 

Όταν οι noa* σχεδίασαν την πισίνα με πρόβολο για τον Hubertus πριν έξι χρόνια, την οραματίστηκαν ως έναν βράχο που βρίσκεται αγκυροβολημένος ανάμεσα στη γη και τον ουρανό. Το 2019, οι αρχιτέκτονες ήρθαν αντιμέτωποι με μία νέα ανάθεση, που αφορούσε στον σχεδιασμό μιας ειδικής επέκτασης ευεξίας. Δεν ήταν εύκολο έργο, καθώς το κτίριο είχε ήδη βρει το σύμβολό του στην πισίνα. Ωστόσο, αυτό χρησίμευσε ως έμπνευση για το νέο έργο.

 

noa*

 

Η ιδέα του σχεδιασμού του νέου χώρου ευεξίας Hub of Huts “αναδύθηκε” έπειτα από την προσεκτική παρατήρηση του πώς αντικατοπτρίζεται η πισίνα στον περιβάλλοντα χώρο. Ο κύριος στόχος ήταν η δημιουργία μίας νέας πραγματικότητας, η οποία θα “έπαιζε” με τη γραμμή του ορίζοντα, δημιουργώντας την αντίληψη του “upside down”.

 

Hub of Huts

 

“Η ουσία αυτού του έργου είναι η ανατροπή του ορίζοντα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός έργου-θαύματος για τους παρατηρητές. Αν το σκεφτείτε, όμως, η εναλλαγή οπτικών γωνιών είναι μία πολύ συνηθισμένη άσκηση σε χώρους ευεξίας. Οι επισκέπτες, ανάλογα με το αν είναι ξαπλωμένοι στη σάουνα, αν κάθονται σε κάποια χαλαρωτική περιοχή ή αν είναι μέσα στην πισίνα, αντιλαμβάνονται και κάτι διαφορετικό”, αναφέρει ο Lukas Runger, αρχιτέκτονας, υπεύθυνος του έργου και ιδρυτής του noa*.

 

noa*

 

Το Hub of Huts αιωρείται 15 μέτρα πάνω από το έδαφος, ενώ στηρίζεται σε δύο ξύλινους πυλώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να το προσεγγίσουν μέσω ενός ιδιαίτερου διαδρόμου. Αυτός οδηγεί απευθείας στους εντυπωσιακούς χώρους ευεξίας και χαλάρωσης, με την κυριολεκτικά breathtaking θέα!

 

Hub of Huts noa

 

Οι noa* κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο, που αψηφά τη δύναμη της βαρύτητας, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο προς απροσδόκητα αρχιτεκτονικά σενάρια!

 

All photos credit: ©Alex Fliz

 

www.noa.network

mariatavridou@cozyhome.gr

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada

})(jQuery)