Home / Fashion  / Τα highlights από τη δεύτερη ημέρα της Milan Fashion Week

Τα highlights από τη δεύτερη ημέρα της Milan Fashion Week

Fashion Week
Ποιες ήταν οι συλλογές που ξεχωρίσουμε από τη δεύτερη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου;

 

Την ίδια στιγμή που η άνοιξη ετοιμάζεται να μας χτυπήσει την πόρτα, οι Fashion Weeks μάς προετοιμάζουν για τον επόμενο χειμώνα! Ποια είναι τα shows που ξεχωρίσαμε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Milan Fashion Week;

 

Max Mara

Τι χρειάζεται μία γυναίκα στην καθημερινότητά της; Ποια είναι τα κομμάτια που θα προσδώσουν κομψότητα στην εμφάνισή της και πώς ένα look μπορεί να φαίνεται δυναμικό, χωρίς να φλυαρεί; Ο Ian Griffitths, Creative Director της Max Mara, αξιοποίησε τις παραπάνω ερωτήσεις, προσαρμόζοντας τις απαντήσεις τους σε ένα σικάτο fashion show. Η F/W ’25 συλλογή της Max Mara αποτελεί τον ορισμό της ιταλικής φινέτσας. Το στοιχείο του μαύρου ήταν εκείνο που μονοπώλησε τη σειρά, ενώ το εμβληματικό camel χρώμα του brand ξεπήδησε μόλις λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του show, για να σπάσει τη μονοχρωμία. Και ενώ το χρώμα δεν ήταν κυρίαρχο στοιχείο για τη συγκεκριμένη συλλογή, εκείνη ξεχώρισε χάρη στις άνετες, αλλά και ταυτόχρονα κομψές γραμμές των ρούχων.

 

Fashion Week

 

Prada

Το πιο δυναμικό fashion duo, Raf Simons και Miuccia Prada, ταξίδεψαν τους θεατές του show στα 40s, τον καιρό όπου το power dressing για τη γυναίκα δεν ήταν απλώς μία τάση, αλλά μία ανάγκη της εποχής. Το γκρι ήταν το χρώμα που μονοπώλησε τη συλλογή, ενώ έντονο στοιχείο ήταν αυτό των φιόγκων, που πρωταγωνίστησαν σε φορέματα. Στην πραγματικότητα, οι δύο σχεδιαστές προσπάθησαν να ενσωματώσουν την ιστορία μέσα στη μόδα, εξερευνώντας την έννοια της ομορφιάς, μέσα σε έναν σύγχρονο κόσμο που σχηματίζεται από αναμνήσεις. Η συλλογή του οίκου Prada αξιοποίησε το ειδύλλιο μεταξύ παρόντος και παρελθόντος.

 

Fashion Week

 

MM6 Maison Margiela

Με τον ενθουσιασμό για την αποκάλυψη της συνεργασίας της σειράς MM6 του Maison Margiela με.τη Supreme να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, το brand παρουσίασε τη F/W συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Τα μοντέλα περπάτησαν μπροστά από λευκές ντραπέ κουρτίνες, οι οποίες λειτούργησαν ως ένα λευκός καμβάς για την ανάδειξη των ρούχων. Το show άνοιξε επιθετικά, με τα πρώτα looks να έχουν έντονο το στοιχείο του δέρματος,.ενώ στη συλλογή κυριάρχησαν οι loose και oversized γραμμές.

 

 

Fashion Week

 

Tom Ford

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Peter Hawkings έκανε το ντεμπούτο του ως Creative Director του Tom Ford. Για αυτήν τη συλλογή, ο σχεδιαστής παρέμεινε πιστός στο όραμα του Tom Ford,.αλλά και στη δεξιοτεχνία του να κάνει κάθε δημιουργία να φαίνεται αισθησιακή. Το sexiness έχει καθοριστικό ρόλο στη σειρά, με τον Creative Director να το ισορροπεί με τη διαχρονικότητα.

 

Fashion Week

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Tom Ford F/W ’25 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada