Home / Good Life  / Ταξίδι στο φουτουριστικό Τόκιο της Ιαπωνίας

Ταξίδι στο φουτουριστικό Τόκιο της Ιαπωνίας

Τόκιο
Κουλτούρα και πολιτισμός, τέχνη, σχεδιασμός και αρχιτεκτονική, φύση και νυχτερινή ζωή. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν μόνο με ένα ταξίδι στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

 

Περιτριγυρισμένη από φουτουριστικά κτίρια, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι διάσημη για την πρωτοποριακή της φιλοσοφία. Παρελθόν και μέλλον περιπλέκονται, κάνοντας το Τόκιο τον πλέον κατάλληλο προορισμό αναψυχής και πολιτιστικής εκπαίδευσης. Από τη μία μπορείς να επισκεφτείς τα υπέροχα κτίρια με την απίστευτη αρχιτεκτονική κι από την άλλη να γνωρίσεις την ιαπωνική κουλτούρα, σε κάθε μεριά του Τόκιο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Το Τόκιο είναι ένα από τα 47 νομαρχιακά διαμερίσματα της Ιαπωνίας. Ήταν αρχικά γνωστό ως Έντο, το οποίο σημαίνει εκβολή. Το όνομά του άλλαξε σε Τόκιο το 1868, όταν η πόλη έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκεται 6 ώρες μπροστά από την ώρα Ελλάδος. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι το Γιέν και η θρησκεία που επικρατεί είναι ο Βουδισμός.

 

Τόκιο

 

Οργανωμένα Tours

Μία απίστευτη εμπειρία, που δεν πρέπει να χάσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής σου στο Τόκιο, είναι η επίσκεψη και στα φουτουριστικά κτίρια της πρωτεύουσας. Υπάρχουν αμέτρητα οργανωμένα tours, τα οποία προσφέρονται σε τουρίστες. Ένα από αυτά είναι και το ιδιωτικό Harajuku Omotesando Architecture Walking Tour, το οποίο προσφέρεται στα αγγλικά και έχει διάρκεια 3 ωρών. Με αυτήν την πεζή περιήγηση στo Harajuku και στο Omotesando, θα περιηγηθείς στις μπουτίκ κατά μήκος του Rodeo Drive του Τόκιο. Θα σταματήσεις για έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά σοκάκια, ενώ παράλληλα θα ακούσεις όλες τις πληροφορίες για τη ζωντανή αρχιτεκτονική ιστορία της πόλης. Το συγκεκριμένο tour είναι ιδανικό για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, καθώς καλύπτει τα κορυφαία ορόσημα και μερικά από τα πιο γνωστά κτίρια του Τόκιο. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιωτικές περιηγήσεις εδώ.

 

 

Senso-Ji Temple

Ο ναός του Senso-Ji είναι ίσως το πιο διάσημο ιερό στο Τόκιο. Ο γραφικός αυτός ναός αποτελεί ορόσημο της πρωτεύουσας, καθώς είναι το παλαιότερο Βουδιστικό ιερό στο Τόκιο. Για να φτάσεις στο Senso-Ji, πρέπει να διασχίσεις τον Nakamise-dori. Αυτός ο εμπορικός δρόμος είναι γεμάτος με τοπικά καταστήματα, τα οποία πωλούν ιαπωνικές χειροτεχνίες, αναμνηστικά και πολλά γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

 

 

Τα μονοπάτια με θυμίαμα είναι αρκετά γνωστά. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο καπνός θυμιάματος πάνω από το σώμα θεραπεύει οποιαδήποτε πάθηση και βελτιώνει την υγεία. Η επίσκεψη στον ναό Senso-Ji αποτελεί την απόλυτη εμπειρία γνωριμίας με τον πολιτιστικό πλούτο της ιαπωνικής κουλτούρας.

 

 

Cherryblossoms gardens

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τους υπέροχους κήπους της, οι οποίοι είναι γεμάτοι με άνθη κερασιάς. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η επίσκεψη σε αυτούς τους κήπους μπορεί να πραγματοποιηθεί και τις νυχτερινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της εποχής των ανθισμένων κερασιών, πολλά πάρκα και κήποι φωτίζουν τις κερασιές τους μετά τη δύση του ηλίου. Αυτά τα φωτισμένα λουλούδια, με την αιθέρια λάμψη τους, ονομάζονται yozakura (άνθη κερασιάς τη νύχτα). Μερικά από τα πιο γνωστά μέρη με κερασιές στο Τόκιο είναι:

 

  • Το Tokyo Midtown Blossom.

 

 

  • Ο πεζόδρομος Chidorigafuchi Ryokudo, ένας διάδρομος μήκους 700 μ. κατά μήκος της τάφρου, που περιβάλλει το Αυτοκρατορικό Παλάτι.

 

 

  • Και το πάρκο Sumida, όπου διοργανώνεται το ομώνυμο φεστιβάλ Cherry Blossom Park Sumida.

 

Τόκιο

 

Anime και Manga

Μέρος της κουλτούρας των Ιαπώνων είναι και τα Anime και τα Manga. Υπάρχουν αμέτρητα θεματικά καφέ, καταστήματα με κόμικς, cosplays και τα γνωστά otaku. Στο επίκεντρο αυτής της νέας πολιτιστικής ιαπωνικής ταυτότητας, βρίσκεται το Τόκιο, καθώς αποτελεί μία ζωντανή εστία της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας.

 

 

Η Akiba μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η καρδιά της κουλτούρας των otaku -ή αλλιώς των φανατικών οπαδών των manga και anime. Είναι το κέντρο των φαν των manga και των anime, καθώς είναι περιτριγυρισμένη από ειδικά καταστήματα, ρετρό παιχνίδια, θεματικά καφέ. Με λίγα λόγια, η Akiba είναι το κατάλληλο μέρος για να γευτείς μία διαφορετική πλευρά του Τόκιο.

 

Τόκιο

 

Παράλληλα, η Harajuku αποτελεί το κέντρο του gothic lolita και του ιαπωνικού kawaii. Μπορείς να ξεκινήσεις τo ταξίδι σου στο σπίτι των γραφικών kawaii από την οδό Takeshita-dori, τον πιο εμβληματικό εμπορικό δρόμο στην καρδιά του Τόκιο.

 

Τόκιο

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada