Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποια είναι τα οφέλη της εξωτερικής άσκησης τον χειμώνα;

Ποια είναι τα οφέλη της εξωτερικής άσκησης τον χειμώνα;

εξωτερικής άσκησης
Καθώς θερμοκρασία έχει πέσει, τείνουμε να αποφεύγουμε τις ασκήσεις σε εξωτερικό χώρο. Μήπως, όμως, θα πρέπει να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο; Ποια είναι τα οφέλη που έχει η εξωτερική άσκηση για το σώμα μας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

 

Όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, το κρύο μπορεί να είναι αρκετά αναζωογονητικό για τον οργανισμό μας. Δες, παρακάτω, τα οφέλη της εξωτερικής άσκησης τον χειμώνα και δες αν μπορείς να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

 

Ενισχύει τη διάθεση

Το μεγαλύτερο και επιστημονικά αποδεδειγμένο όφελος της άσκησης έξω στο κρύο είναι η βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει έλλειψη βιταμίνης D, λόγω της ανεπαρκής έκθεσης στον ήλιο. Όταν ασκούμαστε έξω, ο οργανισμός μας απορροφά περισσότερη βιταμίνη D. Αυτό σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης,.βελτιώνει σημαντικά την ψυχική μας υγεία, μειώνοντας σημαντικά το ενδεχόμενο εποχιακής κατάθλιψης. 

 

 
Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να “κάψει” περισσότερες θερμίδες, από ότι η άσκηση σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει διότι ο οργανισμός μας “καίει” περισσότερες θερμίδες, για να ζεσταθεί. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία σταματά όταν ο οργανισμός φτάσει σε μία φυσιολογική θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της άσκησης. εξωτερικής άσκησης 

 

Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις να αθλείσαι έξω στο κρύο τον χειμώνα, φρόντισε να ντυθείς ζεστά, να κάνεις μία καλή προθέρμανση και φυσικά να καταναλώνεις μία σημαντική ποσότητα υγρών, προκειμένου να είσαι ασφαλής κατά τη διάρκεια της άσκησης!

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada