Home / Family  / “World Restart a Heart Day” στο Mediterranean Cosmos!

“World Restart a Heart Day” στο Mediterranean Cosmos!

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, οργανώνει ξανά τον επιτυχημένο θεσμό του World Restart a Heart Day.

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές οργανώσεις και δεν σταματάει να μας χαρίζει βαθιά ενημέρωση και γνώση με τις δράσεις της. Ο λόγος για το KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”,.που οργανώνει και υλοποιεί τον επιτυχημένο θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς. (“World Restart a Heart Day”)  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.

 

Ποιους αφορά η δράση και πού θα λάβει χώρα;

Η δράση ευαισθητοποίησης χιλιάδων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της χώρας,.αφορά την ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με το διεθνές μείζον πρόβλημα των καρδιακών ανακοπών και της αντιμετώπισης των θυμάτων.από τους παρευρισκόμενους και τους πρώτους ανταποκρινόμενους, με μήνυμα “ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ”.

 

Η μεγαλύτερη δράση της Ελλάδας, αλλά και και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου θα λάβει χώρα αύριο,.18 Οκτωβρίου και ώρα 12:30, στο MEDΙTERRANEAN COSMOS στη Θεσσαλονίκη.

 

Το KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές θέλει να μιλήσει σοβαρά για το Μάθημα των Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία και να δείξει LIVE.τις εξαιρετικές ικανότητες των παιδιών και των εφήβων, στις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

 

Οι λεπτομέρειες της δράσης

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10:00 έως και τις 12:30, με συνολικά 800 εκπαιδευτικούς και 50 εθελοντές. Μετά το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, και τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του KIDS SAVE LIVES, Αναστάση Στεφανάκη,.θα ακολουθήσουν επιδείξεις αντιμετώπισης θύματος καρδιακής ανακοπής, αντιμετώπισης αναίσθητου θύματος και πνιγμονής από ξένο σώμα.

 

Οι μαθητές/τριες θα χωριστούν σε ισόποσες ομάδες ανά ηλικία και θα επισκέπτονται σε διαδικασία rotation τους παρακάτω 4 σταθμούς:

 

1: Αξιολόγηση, Κλήση 112 -166, ΚΑΡΠΑ

2: Αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος

3: Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα

 4: Νέες τεχνολογίες, Διαγωνισμός QCPR, iSAVElives App, AED MAP, Guided CPR

 

Το πρόβλημα και η λύση

Κάθε 45 δευτερόλεπτα συμβαίνει μια καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κινδυνεύουν από εκατομμύρια επείγοντα περιστατικά καρδιακής ανακοπής,.πνιγμονής, πνιγμού, σπασμών, τραυματισμού κ.α. καταστάσεων. 

 

Επειδή, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης σε 3 έως 5 λεπτά,.θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε απλές δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών και να χρησιμοποιήσουμε νέες τεχνολογίες, προκειμένου να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο και πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων που κινδυνεύουν. 

 

Αυτοί που εκτελούν καλύτερα τις δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών, είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Έτσι, το “KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” βρίσκει καινοτόμους τρόπους για να απευθυνθεί στα ελληνικά σχολεία,.προσφέροντας  3+1 προγράμματα Αγωγής Υγείας, νέες εφαρμογές και διαγωνισμούς, τα όποια ήδη έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα.

 

Ας δούμε τα ενδιαφέροντα προγράμματα:

Η ενημέρωση αφορά, την οργάνωση και υλοποίηση των παρακάτω εγκεκριμένων προγραμμάτων τα οποία αλληλοσυνδένται και διατίθενται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

1. Εργαστήριο Δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”

Απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και της Α’ τάξης του Γυμνασίου.

 

Οργανώνεται και υποστηρίζεται από την ομώνυμη Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών “KIDS SAVE LIVES-Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”,.συστήνεται από το KIDS SAVE LIVES WORLD (WHO |  ERC: Prof. Bernd Böttiger — Dr Federico Semeraro) και υλοποιείται με την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής | ΥΠΑΙΘΑ.

 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.

 2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS”

Κύριος σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα,.σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, με ενδεικνυόμενο τρόπο. Δευτερευόντως, ενδυναμώνει τους μαθητές/τριες μέσα από την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων,.δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες.

 

Στόχοι του προγράμματος είναι η μετάδοση βασικών δεξιοτήτων (χειρισμοί αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα, θύματος πνιγμού, αναίσθητου θύματος,.θύματος χωρίς φυσιολογική αναπνοή, κλήση σε Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης), στη βελτίωση του επιπέδου άνεσης ενός θύματος και στην αποτροπή.επιδείνωσης μιας κατάστασης, μέχρι την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα.

 3. Μαθητικός Διαγωνισμός σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ “KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024″

Ο συγκεκριμένος Μαθητικός Διαγωνισμός αποτελεί προϊόν παγκόσμιας πρωτοτυπίας και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους στις δεξιότητες της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και στις Πρώτες Βοήθειες. Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός γνωστοποιεί για την ωφελιμότητα των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με στόχο την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των θυμάτων που δεν αναπνέουν φυσιολογικά.

 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό.

 4. Δωρεάν Πιστοποίηση 1.000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC)

 

Το Δ.Σ. του KSL, ενέκρινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1.000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC) κατά τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025, με κάποιες προϋποθέσεις. Η διεθνής πιστοποίηση 1.000 εκπαιδευτικών, θα βοηθήσει σημαντικά στο να εκπαιδευτούν δεκάδες χιλιάδες μαθητές/τριες των ελληνικών σχολείων, στις σωτήριες δεξιότητες των Πρώτων Βοηθειών.

 

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την πιστοποίηση.

 

 

kidssavelives.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath