Home / Cozyhome  / Architecture  / Wilmina: Lights on independence

Wilmina: Lights on independence

Wilmina
Από την απομόνωση στην αλληλεπίδραση. Ένα κτίριο που κάποτε ήταν δικαστήριο και γυναικείες φυλακές μεταμορφώθηκε, από τους Grüntuch Ernst Architekten, σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία. Το Wilmina, κρυμμένο στην καρδιά του παραμυθένιου Charlottenburg στο Βερολίνο, αποπνέει, πλέον, ελευθερία και ζεστασιά, φιλοξενώντας στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στον χρόνο.

 

Το Wilmina, ως ένα μοναδικό ξενοδοχείο, αποτελεί και ένα ορόσημο της πόλης. Δείχνοντας σεβασμό στην ιστορία, σηματοδότησε μία νέα εποχή, φέρνοντας μία νέα ζωή. Είναι ένα ξενοδοχείο με πλούσιο παρελθόν και ακόμα πιο πλούσιο μέλλον. Αποπνέει ρομαντισμό, ζεστασιά, άνεση και γαλήνη. Αν κάποτε βρεθείτε στο Βερολίνο ζωντανέψτε το σύγχρονο παραμύθι μέσα από μία διαμονή στο Wilmina!

 

Wilmina

 

Οι αρχιτέκτονες και interior designers διατήρησαν την όψη, αλλά άλλαξαν τον χαρακτήρα του κτιρίου, σεβόμενοι το ιστορικό του παρελθόν, έχοντας το βλέμμα στο μέλλον. Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ξενοδοχείο που μοιάζει με κάστρο, το οποίο περιτριγυρίζεται από μυστικούς κήπους.
 

Η ταυτότητα του Wilmina μπορεί να περιγραφτεί μέσα από τρία ζεύγη. Πλούσια κουλτούρα, γαστρονομική λαμπρότητα και απελευθερωτική πολυτέλεια. Αυτό το κτίριο, που κάποτε καθόριζε τη σκοτεινή μοίρα των φυλακισμένων, εξελίχθηκε, σήμερα, σε ένα φωτεινό καταφύγιο γαλήνης και ψυχαγωγίας. Αυτό το ξενοδοχείο, που κάποτε αποτελούσε ένα κρυφό και τρομακτικό μέρος,.τώρα είναι λουσμένο στο φως και δεσπόζει χάρη στην εξαιρετική του ανάπλαση,.η οποία βασίστηκε σε μία premium design αισθητική και στην έντονη παρουσία φωτισμού και τέχνης.

 

Wilmina

 

Το signature κόκκινο τούβλο και το γυαλί του κτηρίου διατηρήθηκαν, αλλά συνδυάστηκαν με ανοιχτά χρώματα και υψηλής ποιότητας υλικά. Για να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο περιβάλλον με ροή, οι αρχιτέκτονες μεγάλωσαν τα παράθυρα και πρόσθεσαν εγκαταστάσεις φυτών και ζεστά υφάσματα. Με μία μαεστρία, οι designers απογείωσαν το japandi στυλ και τον μινιμαλισμό στο φωτεινό εσωτερικό του ξενοδοχείου, διατηρώντας τη μπαρόκ ιστορική του όψη, προσθέτοντας πινελιές τέχνης σε όλους τους χώρους. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό, αλλά όλα μοιράζονται τα παραπάνω στοιχεία. Στο υψηλότερο σημείο του πενταώροφου εντυπωσιακού κτιρίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και αναζωογόνησης στην υπαίθρια γυάλινη οροφή του.

 

 

Κάθε επισκέπτης εκτίθεται στη δημιουργική σκηνή του Βερολίνου μέσα από μία διαμονή στο ξενοδοχείο. Σύγχρονες και ιστορικές φωτογραφίες και έργα τέχνης βρήκαν το καταφύγιο τους στο Wilmina μέσα από τη συνεργασία του με τη γκαλερί Kicken. Στο φιλόξενο εστιατόριο του ξενοδοχείου, η chef Sophia Rudolph προσφέρει την πλούσια σύγχρονη γερμανική.κουζίνα και ερμηνεύει εκ νέου παραδοσιακά πιάτα.

 

Wilmina

 

Ο χώρος έχει σχήμα τετραγώνου, ψηλή οροφή, ιδιαίτερο φωτισμό και περιβάλλεται από τοίχους από κόκκινο τούβλο. Τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν θέα στον κήπο, ο οποίος δημιουργεί ένα αίσθημα ελευθερίας. Παράλληλα, περιλαμβάνονται και βιβλιοθήκη, bar, spa και γυμναστήριο!

 

www.wilmina.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada