131
Για 4 άτομα || 10’ Προετοιμασία || 15’ Μαγείρεμα

Υλικά
- 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, κομμένο σε πάχος 4 εκατοστών
- 4 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μέλι
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο για το σοτάρισμα
- Κανέλα
- Βούτυρο φιστίκι κελυφωτό
- Φιστίκι Αιγίνης ψίχα αλεσμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ψωμί στο μισό βούτυρο και μετά το αφαιρούμε σε χαρτί να στραγγίξει. Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το ψωμί μέσα και σοτάρουμε ξανά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε και πάλι σε χαρτί να στραγγίξει. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού και ψήνουμε στον φούρνο στους 200οC για 5’, μέχρι να καραμελώσουν.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα, βούτυρο φιστίκι κελυφωτό και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Food Photographer: Theodosis Georgiadis
Food Stylist: Stavroula Foutsa





