Home / Beauty  / Trichologists: Mπορεί το TikTok να σώσει τα μαλλιά μας;

Trichologists: Mπορεί το TikTok να σώσει τα μαλλιά μας;

Οι Trichologists είναι το νέο trend του TikTok και υπόσχονται ότι μπορούν να μας δώσουν λύσεις σε ό,τι σχετίζεται με τα προβλήματα των μαλλιών μας! 

 

Είναι σίγουρο πως ανάμεσα στα πολλά videos που έχετε παρακολουθήσει στο TikTok έχετε πέσει πάνω σε αυτά που αφορούν συμβουλές για τα μαλλιά. Οι Trichologists είναι μια δημοφιλής κατηγορία στην αγαπημένη μας εφαρμογή, ένα νέο trend που κερδίζει το ενδιαφέρον μας.

 

Τι είναι οι Trichologists?

Η τριχολογία είναι η επιστήμη της δομής, της λειτουργίας και των ασθενειών της ανθρώπινης τρίχας. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών και των παθήσεων του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών.

 

Οι Tριχολόγοι (Trichologists) δεν διαθέτουν ιατρικά προσόντα, αλλά λαμβάνουν εκπαίδευση κλινικής και ιατρικής φύσης ειδικά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. To σίγουρο είναι πως μέσα από το TikTok έχουν πια το βήμα να μας δώσουν τις δικές τους συμβουλές, χρήσιμα tips & hacks για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

 

Οι περισσότεροι μάλιστα, όπως οι ίδιοι λένε, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο έπειτα από τις δικές τους εμπειρίες, όταν αντιμετώπιζαν θέματα με τα μαλλιά τους, αλλά τελικά βρήκαν τρόπους να τα αντιμετωπίσουν. Με αφορμή τη δική τους εμπειρία μοιράζονται μαζί μας τα δικά τους “μυστικά”, μερικά από τα οποία, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά.

 

@thehealthyhur

Part 2 coming tomorrow explaining WHY this is. 😉 #hairshampoo #haircaretips #trichologist #hairwash

♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

 

Ποια είναι τα viral tips των Τrichologists?

Δύο “χέρια” σαμπουάν: Σε όλα τα videos το τονίζουν ξανά και ξανά. Μία μόνο εφαρμογή σαμπουάν δεν είναι αρκετή για να καθαρίσει επαρκώς το τριχωτό της κεφαλής. Το πρώτο “χέρι” αφαιρεί το μεγαλύτερο  μέρος των ρύπων, αλλά μόνο με το δεύτερο επιτυγχάνεται το επιθυμητό, καθαρό αποτέλεσμα.

 

Εφαρμογή λαδιών στο τριχωτό της κεφαλής: Tα λάδια μαλλιών είναι ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends αυτή τη στιγμή. Όπως υποστηρίζουν οι Trichologists,.ακόμα κι αν έχουμε λιπαρά μαλλιά, είναι απαραίτητη η εφαρμογή τους στο τριχωτό και έπειτα το μασάζ.για τη σωστή απορρόφησή τους και την αιμάτωση της περιοχής. Ιδανικά προτείνουν να κοιμόμαστε με το λάδι,.τυλίγοντας με μεμβράνη ή πετσέτα, για τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

Τrichologists

 

Aπολέπιση του τριχωτού της κεφαλής: Tα hair scrubs είναι κάτι νέο στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Οι Τrichologists τονίζουν ότι το κεφάλι μας χρειάζεται ακριβώς.την ίδια περιποίηση με το σώμα και το πρόσωπό μας. Η απολέπιση στην περιοχή του κρανίου μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη: αφαιρεί τα υπολείμματα από τα προϊόντα styling και τις χημικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί,.αλλά και τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, τα μαλλιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ απομακρύνεται η πιτυρίδα και η ξηροδερμία.

 

Τrichologists

 

Ηomemade hacks: Oι trichologists μας δίνουν και έξυπνα tips με φυσικά υλικά που μπορεί.να έχουμε ήδη στο σπίτι μας, όπως το ξέπλυμα των μαλλιών με μηλόξιδο για περιορισμό της λιπαρότητας.ή την εφαρμογή νερού από δενδρολίβανο (rosemary water) για πιο λαμπερά μαλλιά.

 

 

@afsennah

healthy hair in 6 simple steps✨ #hairgrowthjourney #hairtransformation #hairjourney #healthyhairtips #trichologist #hairtok #fyp

♬ Toxic – Britney Spears

@kateholdenclinic

Dealing with changes to your hair is always difficult, even if you understand what’s happening and why #hairloss #trichologist #hairshedding #telogeneffluvium #thinninghair #hairgrowth #fyp

♬ Made You Look – Meghan Trainor

 

Ένας ακόμα καλός λόγος να λατρεύουμε το TikTok!

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath