Home / Cozyhome  / Πώς να οργανώσεις το υπνοδωμάτιο όταν έχεις συγκάτοικο

Πώς να οργανώσεις το υπνοδωμάτιο όταν έχεις συγκάτοικο

οργάνωση υπνοδωμάτιο
5+1 χρήσιμα και πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το υπνοδωμάτιο, όταν έχεις συγκάτοικο.

 

Η εμπειρία του να μοιράζεσαι τον χώρο σου με κάποιον άλλο είναι ξεχωριστή, καθώς μαθαίνεις πολλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Βασικό στοιχείο σε ένα σπίτι που μένουν συγκάτοικοι είναι και η οργάνωση. Η σωστή οργάνωση του κάθε χώρου, επέρχεται μετά από καλή συνεννόηση και συνεργασία! Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που μοιράζεσαι και το υπνοδωμάτιο; Εκεί θα χρειαστείς κάποια έξυπνα tips,.ώστε να μοιραστεί σωστά ο χώρος και να αποφύγεις τη γκρίνια και τα παράπονα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τους τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις το υπνοδωμάτιο, όταν έχεις συγκάτοικο!

 

Κάνε χώρο να… περάσω

Ένα ζήτημα που προκύπτει στο κομμάτι της συγκατοίκησης είναι ο καθορισμός του χώρου για κάθε μέλος του σπιτιού. Αυτή η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, όταν ο ένας από τους δύο είναι ακατάστατος. Με λίγα λόγια, πρέπει να γίνει από την αρχή η κλασική κουβέντα.ότι είναι απαραίτητο να μαζεύουμε τα πράγματά μας και να τα τακτοποιούμε στη θέση τους,.ώστε να έχουμε και τον ανάλογο χώρο.για να κινούμαστε και να ζούμε άνετα μέσα στο σπίτι. Με συζήτηση και αλληλοκατανόηση, η κατάσταση μπορεί να φτιάξει από το καλό στο καλύτερο.

 

Οργάνωση ρούχων

Εξίσου σημαντική πτυχή της οργάνωσης αποτελούν και τα ρούχα, που πρέπει να τακτοποιηθούν και να χωριστούν ανάλογα. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επενδύσεις σε καλές ντουλάπες υπνοδωματίου,.που θα προσφέρουν στον χώρο σου την άνεση και την εργονομία που χρειάζεσαι στην καθημερινότητα. Ο λειτουργικός και ευρύχωρος αποθηκευτικός χώρος θα λειτουργήσει ως η κατάλληλη λύση για να οργανωθείτε και οι δύο,.επιλέγοντας τα συρτάρια και τα ντουλάπια που αναλογούν στον καθένα.

 

Συμφωνήστε για τα διακοσμητικά στοιχεία

Ναι, και αυτά παίζουν ρόλο στην οργάνωση του δωματίου,.καθώς είναι κομμάτια που καταλαμβάνουν κάποιον χώρο που μπορεί να χρειαστεί για πιο σημαντικά αντικείμενα. Επίλεξε, λοιπόν, κάποια μικρά και διακριτικά διακοσμητικά, όπως κάδρα και έναν καθρέφτη,.ώστε να κερδίσεις χώρο για να κινείσαι, αλλά και για να αποθηκεύεις προσωπικά αντικείμενα.

 

υπνοδωμάτιο λύσεις αποθήκευσης

 

Καλάθια αποθήκευσης

Πρόκειται για μια ιδέα που κυριολεκτικά θα σε σώσει από την ακαταστασία και θα σε βοηθήσει να γίνεις ο guru της οργάνωσης. Επίλεξε μικρά, μεσαία ή και μεγάλα καλάθια σε μοντέρνο στυλ και αισθητική και αποθήκευσε τις μικρές κουβέρτες ή και άλλα αντικείμενα, όπως εργαλεία για την περιποίηση μαλλιών (πιστολάκι, ψαλίδι για μπούκλες κλπ). Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να αξιοποιήσεις και τα μικρά καλαθάκια, τοποθετώντας τα μέσα στη ντουλάπα, για εξοικονόμηση χώρου στην αποθήκευση καλτσών και εσωρούχων.

 

Συρταριέρα

Το έπιπλο αυτό μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και θα προσφέρει εργονομία στο υπνοδωμάτιο για πολλούς λόγους. Αποτελεί μία από τις πιο εύκολες λύσεις στην αποθήκευση extra ρούχων και αξεσουάρ, όπως είναι τα κασκόλ και τα σκουφάκια. Ο δεύτερος λόγος αφορά στην ευκολία που μπορεί να σου προσφέρει η επιφάνεια της σαρταριέρας, την οποία και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως boudoir, για να τοποθετήσεις τα καλλυντικά και άλλα προσωπικά αντικείμενα περιποίησης.

 

συρταριέρα υπνοδωμάτιο

 

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Το κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο, πραγματικά θα σε σώσει! Κι αυτό γιατί θα σε βοηθήσει να αποθηκεύεις τα λευκά είδη ή κουβέρτες που μπορεί να μη χωράνε στο υπόλοιπο σπίτι. Επίσης, μπορείς να οργανώσεις εκεί και άλλα απαραίτητα αντικείμενα ή να τοποθετήσεις πολύτιμα πράγματα που δεν επιθυμείς να είναι σε κοινή θέα. Καλή ιδέα αποθήκευσης στο κρεβάτι είναι και τα κουτιά, που μπορεί να θέλεις να κρατήσεις από τις μικρές οικιακές συσκευές του σπιτιού.

 

Ό,τι και να επιλέξεις να κάνεις για την οργάνωση του δωματίου, πάντα να θυμάσαι ότι με την καλή συνεννόηση μπορούν να γίνουν όλα καλύτερα. Συζητήστε με την/τον συγκάτοικό σου για όλους τους χώρους του σπιτιού και διαμορφώστε το με τον τρόπο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο.

info@cozyvibe.gr

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?

})(jQuery)