Ingredients
- Για την πίκλα λάχανο:
- 1/2 λάχανο
- 900 γρ. λευκό ξύδι
- 500 γρ. νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλάτι
- Για την πίκλα σέλερι:
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 180 γρ. λευκό ξύδι
- 100 γρ. νερό
- 60 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. αλάτι
- Για τα καρότα φούρνου:
- 500 γρ. καρότα, καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τη βινεγκρέτ μελιού:
- 300 ml ηλιέλαιο
- 100 ml λευκό βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τον τραγανό παστουρμά:
- 300 γρ. ψωμί
- 50 γρ. παστουρμά, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. φρέσκο βούτυρο
Instructions
Για την πίκλα λάχανο
Βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάχανο, και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το λάχανο σε χοντρά κομμάτια και το τοποθετούμε μέσα στην άλμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ημέρα.
Για την πίκλα σέλερι
Βράζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σέλερι, και αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα peeler, αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερι, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε μέσα στην άλμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ημέρα.
Για τα καρότα φούρνου
Αναμειγνύουμε τα καρότα με όλα τα υπόλοιπα υλικά, τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, για 45' περίπου. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη βινεγκρέτ μελιού
Σε μια κανάτα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και ρίχνουμε πολύ αργά (“κορδόνι”) το ηλιέλαιο, μέχρι να ενσωματωθεί.
Για τον τραγανό παστουρμά
Σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150οC, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σύνθεση της σαλάτας
Αφαιρούμε το λάχανο και το σέλερι από την άλμη και στραγγίζουμε. Κόβουμε το λάχανο και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με λίγη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε το σέλερι και τέλος τον τραγανό παστουρμά.
Food Photographer: Theodosis Georgiadis
Food Stylist: Stavroula Foutsa





