πιροσκί

Πιροσκί (Μπουγιουρντί)

Από τον chef Ανδρέα Κλαυδιανό

by Cozyvibe Team
πιροσκί

Πιροσκί (Μπουγιουρντί)

Print
Serves: 24 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
  • 850 γρ. αλεύρι
  • 450 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
  • Λίγο ηλιέλαιο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 600 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 300 γρ. ντομάτα, κομμένη σε ζαράκια και στραγγισμένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. ρίγανη
  • 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κονσέρβα
  • 30 γρ. γιαούρτι
  • 2 γρ. μπούκοβο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Λάδι τσίλι

Instructions

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.

Για τη σάλτσα

Στο μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε σε ένα μπολάκι.

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ, βάζουμε το χλιαρό νερό και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε κάδο του μίξερ με γάντζο, τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Φτιάχνουμε μπαλάκια 30 γρ., τα ανοίγουμε με πλάστη, τοποθετούμε μέσα γέμιση, κλείνουμε πολύ καλά και τηγανίζουμε στους 160-170οC, μέχρι να ροδίσουν.

 

Σερβίρουμε τα πιροσκί σε πιατέλα, γαρνίροντας με λίγο λάδι τσίλι και μαϊντανό. Απολαμβάνουμε, βουτώντας τα πιροσκί μέσα στη σάλτσα.

 

Food Photographer: Theodosis Georgiadis

Food Stylist: Stavroula Foutsa

You may also like