Home / Cozyhome  / #PedraliColoursofLightness: Ένα design όνειρο στη Salone del.Mobile

#PedraliColoursofLightness: Ένα design όνειρο στη Salone del.Mobile

Οι νέες συλλογές της Pedrali παρουσιάστηκαν στη Salone del.Mobile Milano 2024 μέσα από ένα setup εμπνευσμένο από τη διαφάνεια, το χρώμα και την ελαφρότητα. #PedraliColoursofLightness

 

Η Pedrali, η ιταλική εταιρεία κατασκευής επίπλων σύγχρονου σχεδιασμού,.συμμετείχε στη Salone del Mobile.Milano 2024,.όπου αποκάλυψε 11 νέες συλλογές για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,.αποτέλεσμα εσωτερικής έρευνας και ανάπτυξης.και συνεργασιών με διεθνούς φήμης σχεδιαστές. Στα περισσότερα από 900 τ.μ. του, το περίπτερο με τίτλο #PedraliColoursofLightness, που σχεδιάστηκε από το DWA Design Studio,.αποκάλυψε ένα αιθέριο και ονειρικό περιβάλλον.που ορίστηκε από διαφάνειες, χρώματα και ελαφρά υλικά.

 

Ένα υφασμάτινο πέπλο σε cerulean απόχρωση δημιουργούσε μια σχεδόν διαφανή οροφή, μεταφέροντας στο περιβάλλον μια ζεστή και σχεδόν μαγεμένη ατμόσφαιρα. Το ουράνιο μπλε χρώμα της αρχιτεκτονικής,.συνδυάστηκε με εξίσου απαλές και λεπτές αποχρώσεις σε διαφορετικά σύνολα,.που θύμιζαν τις αποχρώσεις του ουρανού στη διάρκεια της ημέρας. Πιο έντονες και τολμηρές νότες χρωμάτων αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας της Pedrali – χαρακτήριζαν τα προϊόντα,.αναδεικνύοντάς τα μέσα στη σκηνή.

 

Pedrali Salone

 

Ο σχεδιασμός τοπίου ενσωματώθηκε άψογα και αρμονικά,.με τη φύση να κατέχει το επίκεντρο σε όλες τις εγκαταστάσεις,.που ορίστηκαν από αποχρώσεις των διαφορετικών εποχών. Τα ευαίσθητα φυτά του εδάφους καθόρισαν τον εξωτερικό χώρο,.ενώ οι κρεμαστές φυτικές συνθέσεις δημιούργησαν μια σχεδόν σουρεαλιστική.ατμόσφαιρα στους εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα πράσινα σύννεφα, παρουσιάστηκαν ως καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.που διακόσμησαν με λεπτότητα το σκηνικό,.τονίζοντας τη σημασία του να φέρουμε τη φύση στην καθημερινότητά μας.

 

Το #PedraliColoursofLightness προσκάλεσε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν κόσμους.όπου κάθε απόχρωση λέει μια ιστορία και κάθε στιγμή είναι μια αποκάλυψη. Το ταξίδι ήταν ένας περίπατος που διέσχιζε επτά σκηνικά,.επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στην ατμόσφαιρα μιας ηλιόλουστης ημέρας,.μεταβαίνοντας από τους δροσερούς τόνους του ξημερώματος στους ζεστούς τόνους του ηλιοβασιλέματος. Μέσα σε κάθε σύνολο, ο καλλιτεχνικός κόσμος τονίστηκε περαιτέρω από πίνακες.και καμβάδες που αναδείκνυαν τα χρώματα, ως πραγματικές εγκαταστάσεις τέχνης.

 

Η συνεργασία με το DWA Design Studio οδήγησε επίσης στη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου προϊόντος, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Salone del Mobile.Milano. Το Twiny είναι μια συλλογή χαλιών που σχεδιάστηκε για φιλόξενη και οικεία εξωτερική ατμόσφαιρα. Η συλλογή περιλαμβάνει δύο διαφορετικά μοτίβα σε ουδέτερες αποχρώσεις της άμμου. Το όνομα Twiny αντικατοπτρίζει την ουσία του σχεδιασμού του χαλιού, με δύο μοτίβα σχεδόν σαν δίδυμα: όταν πολλά χαλιά τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν ρυθμό και ένα παιχνιδιάρικο οπτικό αποτέλεσμα.

 

Στο πρώτο σκηνικό, οι νέες εκδόσεις σαλονιού και καναπέ Lamorisse, σχεδιασμένες από την CMP Design, αναδημιουργούν ένα κομψό σαλόνι, με τραπέζια Blume του Sebastian Herkner. Αρμονικά ταιριάζουν στη σκηνή οι εμβληματικοί ασύρματοι φωτισμοί Giravolta της Basaglia Rota Nodari, το Rizz, το νέο τραπέζι που σχεδίασε ο Robin Rizzini, και οι πολυθρόνες Héra Soft, σχεδιασμένες από τον Patrick Jouin. Κρεμαστά φωτιστικά Tamara από την Basaglia Rota Nodari φωτίζουν το δωμάτιο.

Hera Soft

 

Σχεδιασμένο από τον Busetti Garuti Redaelli, το Buddy Oasi βρίσκεται στο επίκεντρο στο δεύτερο σκηνικό, ένα υπαίθριο σαλόνι που ορίζεται από πορτοκαλί αποχρώσεις και μια κατακόρυφη ανάπτυξη της φύσης μέσα σε δομές πλέγματος. Στη σκηνή παρουσιάζονται επίσης τα τραπεζάκια σαλονιού Caementum των Marco Merendi & Diego Vencato.

 

#PedraliColoursofLightness buddi oasi

 

Το τρίτο σετ αποκαλύπτει μια υπαίθρια καφετέρια, με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος στο βάθος και τη φύση να ζωντανεύει κάθετα. Η σκηνή περιλαμβάνει τη Philía, την ολοκαίνουργια συλλογή υπαίθριων καθισμάτων σχεδιασμένη από τον Odo Fioravanti, που συνδυάζονται με τραπέζια Ypsilon, του Jorge Pensi Design Studio.

 

Philia #PedraliColoursofLightness

 

Περαιτέρω, προσεγγίζεται ένας εσωτερικός χώρος, που αντιπροσωπεύει ένα σαλόνι ενός καλαίσθητου ξενοδοχείου. Οι πορτοκαλί αποχρώσεις και το αιωρούμενο πράσινο αγκαλιάζουν το περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστεί η πολυθρόνα σαλονιού Ester Lounge, σχεδιασμένη από τον Patrick Jouin. Τα τραπεζάκια σαλονιού Blume του Sebastian Herkner, τα ασύρματα φωτιστικά Giravolta και τα κρεμαστά φωτιστικά Isotta, και τα δύο από την Basaglia Rota Nodari, ολοκληρώνουν το σκηνικό.

 

Ester Lounge #PedraliColoursofLightness

 

Το μονοπάτι διακόπτεται στα μισά του δρόμου από μια βιβλιοθήκη υλικών: μια εγκατάσταση που διαθέτει ένα μεγάλο κυκλικό τραπέζι που μοιάζει με ηλιακό ρολόι που σηματοδοτεί τον χρόνο. Αυτό το ταμπλό, που απηχεί τις αποχρώσεις του #PedraliColoursofLightness, δημιουργεί ένα ζωντανό moodboard που επιτρέπει στους επισκέπτες να βυθιστούν σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία και να εξερευνήσουν το σύμπαν του Pedrali. Στο κέντρο του βρίσκεται μια ιδιαίτερη, πλήρους ύψους έκδοση του Hevea – ένα ευέλικτο στοιχείο επίπλωσης, σχεδιασμένο από τη Victoria Azadinho Bocconi, που φέρνει τη φύση σε εσωτερικούς χώρους.

 

#PedraliColoursofLightness

 

Το πέμπτο σκηνικό παρουσιάζει μια εξωτερική βεράντα που χαρακτηρίζεται από πιο δροσερούς πράσινους τόνους και πλούσια αλλά λεπτή βλάστηση, τοποθετημένη σε δομές πλέγματος. Το Nolita Sofa και το Nolita Relax της CMP Design, τα τραπεζάκια Caementum των Marco Merendi & Diego Vencato και το Giravolta της Basaglia Rota Nodari επιπλώνουν τον χώρο.

 

 

Η πολυθρόνα εξωτερικού χώρου Narì, σχεδιασμένη από τον Andrea Pedrali, παρουσιάστηκε με τραπέζι Anemos από τους Pio & Tito Toso, δημιουργώντς το έκτο σετ, ένα άνετο εξωτερικό αίθριο.

 

#PedraliColoursofLightness

 

Ο τελευταίος χώρος, όπου κυριαρχούν οι δροσεροί τόνοι του μωβ, αντιπροσωπεύει ένα μοντέρνο και κομψό εστιατόριο. Εδώ πρωταγωνιστής είναι η νέα συλλογή Stiel, σχεδιασμένη από τον Sebastian Herkner. Οι πολυθρόνες σαλονιού αναδημιουργούν ένα άνετο καθιστικό γύρω από το τραπεζάκι σαλονιού Blume,.σχεδιασμένο επίσης από τον Sebastian Herkner. Οι καρέκλες και οι πολυθρόνες βρίσκουν θέση γύρω από το τραπέζι Frank,.σχεδιασμένο από τον Robin Rizzini, ένα τραπέζι εμπνευσμένο από αρχιτεκτονικά σχήματα και βιομηχανικά υλικά. Η Tamara και η Isotta, τα κρεμαστά φωτιστικά της Basaglia Rota Nodari,.ολοκληρώνουν το περιβάλλον, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα.

 

Stiel #PedraliColoursofLightness

 

Τα επτά σκηνικά #PedraliColoursofLightness ζωντανεύουν γύρω από μια κεντρική αυλή,.χωρισμένη σε διαφορετικούς χώρους. Εδώ, βρίσκουμε πολλές συλλογές Pedrali, συμπεριλαμβανομένης της νέας Héra Straw,.σχεδιασμένη από τον Patrick Jouin. Ο χώρος εμπλουτίζεται από τις πολυθρόνες Héra και Héra Lounge του Patrick Jouin,.τη συλλογή καθισμάτων Blume και το ράφι Blume System του Sebastian Herkner,.το Buddyhub by Busetti Garuti Redaelli και τις πολυθρόνες Laja 2,.σχεδιασμένες από τον Alessandro Busana. Υπάρχει επίσης χώρος για υπαίθριες συλλογές:.Panarea Lounge, Lamorisse and Guinea by CMP Design,.Souvenir σχεδιασμένο από τον Eugeni Quitllet και Babila Twist.από τον Odo Fioravanti. Οι καναπέδες Reva Cocoon των Patrick Jouin και.Arki-Sofa plus δημιουργούν έναν χώρο lounge.

 

www.pedrali.com

 

All photos: ©Ottavio Tomasini

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin