Home / Cozyhome  / New design, new concept στο νέο Malle Concept Store

New design, new concept στο νέο Malle Concept Store

Malle Concept Store
Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου Malle γράφεται με χρυσά γράμματα στο πρωτοποριακό Malle Concept Store και η “ανάγνωσή” του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!

 

Συνώνυμη με την υψηλή αισθητική στον χώρο του επίπλου και της διακόσμησης από το 1977, η εταιρεία Malle δε σταματά να πρωτοπορεί και να εξελίσσεται. Από το άνοιγμα του πρώτου flagship store Malle, μέχρι το opening του Maison Malle, η δημιουργική διαδρομή της οικογένειας ακολουθεί πιστά το μονοπάτι της καινοτομίας, όχι απλά ακολουθώντας, αλλά διαμορφώνοντας τάσεις στον κόσμο του επίπλου. Αυτή η έμφυτη ανάγκη για δημιουργία, οδήγησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στον χώρο της μόδας. Οι υπέροχες τσάντες της Christina Malle αναδείχθηκαν γρήγορα σε fashion statement pieces. Και ήταν ακριβώς αυτή η δημιουργική επέκταση που οδήγησε στη μεταμόρφωση του καταστήματος Maison Malle σε Malle Concept Store.

 

Malle Concept Store

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Ένα νέο concept

Η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας Malle κατόρθωσε να υλοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε δημιουργική ιδέα της αρχιτέκτονα Αντιγόνης Καραμπατζού, που υπογράφει τη νέα εικόνα του ιστορικού καταστήματος. Όπως αναφέρει η αρχιτέκτων, “στόχος του νέου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι να διαχωρίσει, αλλά ταυτόχρονα, να ενώσει τις δύο διαφορετικές δραστηριότητες σε έναν ενιαίο χώρο με συγκεκριμένη φιλοσοφία και ταυτότητα. Ένα νέο concept, που αγκαλιάζει την πρωτοπορία, την καινοτομία και τα σύγχρονα design trends, παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη, μοναδική πρόταση”.

 

Malle

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Ριζική ανανέωση

Ο χώρος δε θυμίζει σε τίποτα την παλιά του όψη, κάτι που γίνεται εμφανές από την είσοδο ακόμη του νέου Malle Concept Store. Η άλλοτε “κλειστή” και αυστηρή είσοδος έδωσε τη θέση της σε μια φωτεινή, γυάλινη πόρτα, που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση του εσωτερικού. Περνώντας την, ένας minimal χώρος υποδοχής, με τραπέζια σε διαφορετικά ύψη και δύο εντυπωσιακές, καμπύλες προθήκες, εισάγει αβίαστα τον επισκέπτη στο νέο concept. Εδώ, η εναλλαγή διακοσμητικών αντικειμένων και fashion accessories υποδεικνύει τη διττή ταυτότητα του χώρου, υπογραμμίζοντας ωστόσο την κοινή σχεδιαστική φιλοσοφία, που διέπει κάθε πρόταση του Malle Concept Store. Παράλληλα, η είσοδος λειτουργεί ως διαχωριστικό των διαφορετικών δραστηριοτήτων, που φιλοξενούνται στον χώρο.

 

Christina Malle Showroom

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Το Christina Malle showroom

Προχωρώντας δεξιά και προς τα πάνω, ο επισκέπτης εισέρχεται στο σύμπαν του Christina Malle showroom, έναν κομψό κόσμο θηλυκότητας. Εδώ ανακαλύπτει τη νέα Fall/Winter bags collection Christina Malle. Elegant κομμάτια από το fashion brand “The Line Project”, ασημένια και χρυσά δαχτυλίδια από την K.AND. Jewels, γλυπτά κοσμήματα από τη LAU, υποδήματα από τον οίκο Χανιωτάκη, σχεδιαστικά μεταξωτά φουλάρια Zografos, γυαλιά ηλίου, αρώματα και αρωματικά χώρου, αλλά και πρωτότυπα έργα τέχνης και πίνακες νέων καλλιτεχνών, συμπληρώνουν την εκλεκτή συλλογή.

 

Christina Malle Showroom

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Το interior design στα καλύτερά του

Κατευθυνόμενος αριστερά της εισόδου και προς τα κάτω, ο επισκέπτης θαυμάζει τη νέα οπτική για την επίπλωση και διακόσμηση του σπιτιού, όπως αποτυπώνεται στο νέο Malle Concept Store. Η υπεύθυνη του τμήματος Σχεδιασμού & Πωλήσεων της εταιρείας, Μάγδα Μαλλέ, δε σταματά να αναζητά και να ανακαλύπτει τα πιο ποιοτικά, σχεδιαστικά έπιπλα και αντικείμενα, που μπορούν να δώσουν στυλ και προσωπικότητα σε κάθε χώρο.

Με τις επιλογές της, η Interior Designer υμνεί το contemporary design. Minimal έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά από τους leading ευρωπαϊκούς οίκους Pols Potten, Zuiver και 101 Copenhagen, iconic design posters της Paper Collective, αλλά και διαχρονικά έπιπλα από μασίφ ξύλο της Ethnicraft, αποτελούν μερικές μόνο από τις εξαιρετικές επιλογές του Malle Concept Store.

 

Magda Malle Interior Designer

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Διαχωρισμός και ένωση

Ο διαχωρισμός των δύο δραστηριοτήτων είναι εμφανής και εξωτερικά, στις βιτρίνες του Malle Concept Store. Δεξιά, τοποθετήθηκε μια περίτεχνη προθήκη, που “αγκαλιάζεται” οπτικά από ένα καμπύλο πλαίσιο, για να αναδείξει τα μικρής κλίμακας fashion accessories. Αντίθετα, η σύνθεση των επίπλων δεσπόζει πίσω από το καθαρό γυαλί της αριστερής βιτρίνας.

Η οπτική ένωση των δύο διαφορετικών δραστηριοτήτων επιτεύχθηκε μέσω της επιλεκτικής χρήσης αντικειμένων του Christina Malle showroom στον χώρο των επίπλων και αντίστροφα, αλλά και μέσα από τα ευρηματικά στοιχεία σχεδιασμού, που εισήγαγε σε κάθε γωνιά η Αντιγόνη Καραμπατζού. “Η αυστηρή γραμμικότητα του αρχικού σχεδιασμού αντικαταστάθηκε από μια έντονη καμπυλότητα, που αποτυπώνεται εμφατικά στα στοιχεία που εισάγαμε. Τα διαχωριστικά της εισόδου, τα μοτίβα των υφασμάτων, που επαναλαμβάνονται σε διαφορετικά σημεία, οι επιλογές των χρωμάτων, η χρήση των μοκετών, ακόμα και ο σχεδιασμός του νέου λογοτύπου έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα απόλυτα αρμονικό σύνολο”, διευκρινίζει η αρχιτέκτων.

“Περίπου 20 χρόνια μετά τον αρχικό σχεδιασμό του, κλήθηκα να ανακαλύψω εκ νέου το κατάστημα. Να του δώσω μια εντελώς φρέσκια πνοή. Για εμένα, αυτό ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση. Είναι πολύ ενδιαφέρον να προχωράς μπροστά”, καταλήγει η κ. Καραμπατζού.

 

Malle Concept Store entry

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Το νέο Malle Concept Store είναι το πρώτο βήμα, που οδηγεί την εταιρεία σε μια νέα εποχή. Δεν είναι ένα απλό κατάστημα επίπλων, αλλά η χωρική αποτύπωση μιας απόλυτα συγκεκριμένης φιλοσοφίας, που φέρνει το σύγχρονο design στο επίκεντρο και παραδίδει μαθήματα κομψότητας και πρωτοπορίας. Είναι ένα νέο concept! Και το λατρέψαμε!

 

Malle

Photo: ©Stefanos Tsakiris

 

Malle Concept Store

Βούλγαρη 17, Θεσσαλονίκη, Τ.: 2310 313199

www.malle.gr

 

Photo credits: Στέφανος Τσακίρης

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin