Home / Wellness  / Mind  / Πώς θα καταλάβεις αν έχεις πάθει burn out

Πώς θα καταλάβεις αν έχεις πάθει burn out

Νιώθεις συνέχεια κούραση και καμία όρεξη; Μήπως έχεις πάθει burn out και χρειάζεσαι επειγόντως ξεκούραση;

 

Υπάρχουν ορισμένες φορές που νιώθουμε περισσότερο κουρασμένοι από τα συνηθισμένα και λιγότερο παραγωγικοί. Δεν έχουμε επαρκή ενέργεια για να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και αυτό σίγουρα σημαίνει ότι το σώμα μας χτυπάει καμπανάκι. Το πιο πιθανό είναι να έχουμε πάθει burn out και να χρειαζόμαστε παραπάνω χαλάρωση και ξεκούραση.

 

 

Πώς όμως θα το καταλάβουμε; Η έλλειψη συγκέντρωσης και κινήτρου είναι από τις πρώτες αλλαγές που θα δείτε. Δεν επιθυμείτε να κάνετε τίποτα, δεν βρίσκετε όρεξη στη δουλειά και δεν δείχνετε ενθουσιασμό για κάτι.

Παράλληλα, νιώθετε ότι η αντοχή σας βρίσκεται σε πάρα πολύ χαμηλά ποσοστά και συνεχώς νιώθετε λύπη, απαισιοδοξία και αντιμετωπίζετε πολλές καταστάσεις με αρνητισμό. Με το burn out επηρεάζονται και οι κοινωνικές σας σχέσεις, τις οποίες προτιμάτε να αποφεύγετε, και δυσκολεύεστε να λάβετε μία απόφαση. Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι χρειάζεστε διάλειμμα και ξεκούραση.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.