Home / Good Life  / Art & Culture  / Luna Luna: To πρώτο λούνα παρκ Τέχνης άνοιξε!

Luna Luna: To πρώτο λούνα παρκ Τέχνης άνοιξε!

Το Luna Luna, το πρώτο λούνα παρκ τέχνης, ανοίγει τις πόρτες του μετά από 36 ολόκληρα χρόνια, για να μας μεταφέρει στον μαγικό του κόσμο.

Τα λούνα παρκ κρύβουν πάντα μέσα τους έναν μαγικό κόσμο. Μυστικά που θες να ανακαλύψεις…  Το Luna Luna είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Γύρω από την αρχική κατασκευή του κρύβονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της Τέχνης. Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Roy Lichtenstein και Salvador Dalí,.ενώθηκαν όλοι μαζί για να δημιουργήσουν κατά παραγγελία έργα για το πρώτο λούνα παρκ τέχνης στον κόσμο.

 

 

Θα περίμενε κανείς να δει κάτι τέτοιο σε μία μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο,.αλλά το “ταπεινό” Αμβούργο της Γερμανίας επιλέχθηκε τελικά ως η βάση του. Μόλις μετά από τρεις μήνες, ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο Αυστριακός καλλιτέχνης και επιχειρηματίας André Heller,.αντιμετώπισε μια σειρά νομικών προκλήσεων, ένα γεγονός που τελικά έβαλε τέλος  στην προβλεπόμενη παγκόσμια περιοδεία του λούνα παρκ.και οδήγησε όλα τα πολύτιμα έργα τέχνης του να πέσουν στην αφάνεια για σχεδόν 36 χρόνια, μέχρι που ο Drake ήρθε για να του  δώσει νέα πνοή.

 

Το “ταξίδι” δεν ήταν εύκολο, αλλά μαζί με τον Καναδό ράπερ,.τους πρόθυμους θαυμαστές και τους λάτρεις της τέχνης, το Luna Luna επιτέλους άνοιξε τις πόρτες του μετά από 36 χρόνια!

 

 

Στεγασμένο σε μια υπόσκαφη αποθήκη στην άκρη του κέντρου του Λος Άντζελες, το Luna Luna: Forgotten Fantasy. μεταφέρει το παλιό και το νέο κοινό σε έναν πολύχρωμο εκθεσιακό χώρο φτιαγμένο από μοναδικά γλυπτά,.από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα: David Hockney, Rebecca Horn, Kenny Scharf, Philip Glass, George Baselitz. Θα ήταν δύσκολο ακόμη και σήμερα να βρει κανείς ένα event που να συγκεντρώνειτους σύγχρονους της εποχής με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο Χέλερ τη δεκαετία του ’80. Όταν ρωτήθηκε για την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα τόσο φιλόδοξο γεγονός,.εκείνος θυμήθηκε την παιδική του ηλικία,.η οποία εντυπώθηκε δυνατά στη ζωή του και ο ίδιος δεν έχει σταματήσει ποτέ να γυρίζει τον ιστό αυτών των παιδικών μύθων.

 

Δυστυχώς, καμία από τις διαδρομές του λούνα παρκ δεν είναι πια καλή,.γιατί δεν συμμορφώνεται με τους σύγχρονους κώδικες ασφαλείας. Αντίθετα, τα έργα τέχνης λειτουργούν τώρα σαν φανταστικά λείψανα μιας περασμένης περιόδου, το καθένα με μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Το Hockney’s Enchanted Tree είναι ένα πολύχρωμο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα που συμπληρώνεται με παρτιτούρα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου,.ενώ ο Θόλος Νταλί, χαρακτηριστικό του Ισπανού καλλιτέχνη, προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα παραισθησιακό σκηνικό γεμάτο με καθρέφτες σφαίρες.

 

 

 

Το κοινό θα ενθουσιαστεί με τον τεράστιο τροχό λούνα παρκ που σχεδίασε ο Jean-Michel Basquiat και ένα γαϊτανάκι από τον σύγχρονό του, Keith Haring. Στο πρώτο, ένας φωτεινός περιστρεφόμενος τροχός προβάλλει έργα ζωγραφισμένα από τον καλλιτέχνη,.που αφηγούνται τους μύθους και τις ονειροπολήσεις του και συνοδεύεται από μουσική του Miles Davis. Στο τελευταίο έργο τέχνης, ο Haring μέσα από την πρωτόγονη ερμηνεία του.δημιουργεί μια ρυθμική σειρά από φιγούρες, που ζωντανεύουν καθώς το καρουζέλ περιστρέφεται.

 

Το πρώτο σκέλος του Luna Luna: Forgotten Fantasy έχει ήδη ανοίξει για το κοινό στο Λος Άντζελες και θέλει να συνεχίσει την αρχική του περιοδεία σε όλον τον κόσμο!

 

lunaluna.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath