Home / Cozyhome  / H Vibia φωτίζει μία minimal κατοικία των Olivegrey

H Vibia φωτίζει μία minimal κατοικία των Olivegrey

Για τον φωτισμό μίας κατοικίας από τους Olivegrey επιλέχθηκαν μοναδικά κομμάτια της Vibia, που ολοκληρώνουν το μοναδικό σκηνικό.

Το design studio Olivegrey σχεδίασε μία κομψό διώροφη κατοικία στην Πορτογαλία, με φωτεινό ενιαίο σαλόνι και εντυπωσιακά ανοίγματα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Με μία μινιμαλιστική αρχιτεκτονική προσέγγιση καθαρών μορφών, έφεραν τη ζεστασιά μέσα από απλές γραμμές, απαλά σχήματα και λείες υφές. Τα φωτιστικά της κατοικίας αποκτήθηκαν από τη Vibia και ολοκλήρωσαν με τον πιο stylish τρόπο το συνολικό σκηνικό.

 

Ο χώρος του σαλονιού

Όταν εισέρχεται κανείς στο πλημμυρισμένο από φως κεντρικό σαλόνι με έπιπλα της Casa SV, η προτίμηση των Olivegrey για τα φυσικά υλικά, η εξερεύνηση των υφών, και η επικράτηση των ουδέτερων τόνων είναι αμέσως τα στοιχεία που γίνονται αντιληπτά. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον φωτισμό του χώρου, το στούντιο αγκαλιάζει τη φουτουριστική αισθητική, επιλέγοντας statement φωτιστικά της Vibia.

 

 

Συνδυάζοντας τεχνολογία και αρχιτεκτονική, μια δυναμική διάταξη των φωτιστικών Sticks από τη Vibia φωτίζει τον χώρο του σαλονιού, αλλά και τον άπλετο χώρο από πάνω. Εκεί  που εκτείνονται και οι δύο όροφοι, μια μοναδική σύνθεση δύο φωτιστικών ράβδων συνδέει το επάνω πάτωμα με τον μπροστινό τοίχο, καθώς κρέμεται υπό γωνία από την οροφή στον ανοιχτό χώρο.

 

 

Η συλλογή Sticks αποτελείται από κομψές ράβδους αλουμινίου, που μεταμορφώνουν το γραμμικό φως σε ένα πλωτό γλυπτό. Με την καθαρή, γραφική τους μορφή σχηματίζουν μια νέα αρχιτεκτονική διάσταση σε ένα κατά τ’ άλλα καθολικά minimal σκηνικό.

 

 

Η τραπεζαρία

Για στην τραπεζαρία, οι σχεδιαστές υιοθέτησαν την αισθητική ενούς χαλαρού café ή dinner,.με ένα κομψό τραπέζι και ασορτί καρέκλες, που φωτίζεται μοναδικά από το φωτιστικό Flat της Vibia. Καθώς κρέμεται χαμηλά πάνω από το τραπέζι,.η λεπτή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή σιλουέτα του δημιουργεί ένα παιχνίδι από καθαρές γραμμές και καμπύλες. Το φως του δίσκου αντανακλάται προς τα κάτω,.δημιουργώντας μία ήρεμη “λίμνη” φωτός στην επιφάνεια της τραπεζαρίας.

 

 

Τοποθετημένο πάνω από τη σύνθεση του καναπέ, το φωτιστικό τοίχου Tempo φέρνει μια νότα νοσταλγίας στον χώρο. Αποτελεί σχεδιαστική εξέλιξη της κλασικής σφαίρας bistrot,.με τη σφαίρα από φυσητό γυαλί να κρέμεται με χάρη τον αέρα, γεμίζοντας τον χώρο με μια ελκυστική λάμψη.

 

 

Συνδυάζοντας μοντέρνο στυλ και κλασικό σχεδιασμό, το φωτιστικό χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και έναν μακρύ ρυθμιζόμενο βραχίονα,.που εκτείνεται προς τα έξω από την κάθετη βάση του. 

 

Τα υπνοδωμάτια

Οι σχεδιαστές συνδυάζουν ουδέτερες αποχρώσεις με φυσικά υλικά για να δημιουργήσουν σκηνικά με άνεση και ηρεμία. Στο master bedroom ένα φαρδύ κεφαλάρι από ανοιχτόχρωμο ξύλο εκτείνεται σε πλαίσιο κρεβατιού με ασορτί κομοδίνα. Η ζεστή επίπλωση και οι “κρεμώδεις” τόνοι ολοκληρώνονται από τα φωτιστικά Tempo.

 

 

Διερευνώντας τα αποτελέσματα της ημιδιαφάνειας, η συλλογή φωτιστικών Tempo ανακτά τη συλλογική μας μνήμη για το φως. Το κρεμαστό από την οροφή μοντέλο αιωρείται δίπλα στο κρεβάτι και έχει σχήμα ρόμβου με ελφαρύ φως 360 μοιρών,. ιδανικό για διάβασμα.

 

 

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο διαθέτει ένα κρεβάτι, ξεχωριστό γραφείο και μονάδα ραφιών,.όλα κατασκευασμένα από το ίδιο φυσικό ξύλο από την Casa SV. Εδώ οι Olivegrey επέλεξαν το δεύτερο μοντέλο Tempo. Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό λαμπτήρα με μια φωτεινή φούσκα,.αυτό το μοντέλο αγκαλιάζει μια πιο βιομηχανική αισθητική, αντανακλώντας προς τα κάτω το φως αντί να το διαχέει προς τα έξω, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 

****Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της VIBIA στη Boss Foss Inspired lighting.

 

 

Φωτογραφίες: João Morgado

 

vibia.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath