Home / Cozyhome  / Fresh Hotel: Γιορτάζοντας τις αντιθέσεις

Fresh Hotel: Γιορτάζοντας τις αντιθέσεις

Fresh Hotel Athens
Σε συνεργασία με το στούντιο Otto της διάσημης interior designer Paola Navone, το Fresh Hotel Athens έκανε το ντεμπούτο του με μια τολμηρή επέκταση και φρέσκια νέα εμφάνιση.

 

Συνδέοντας το αρχικό μοντερνιστικό κτίριό του με μια γειτονική νεοκλασική δομή, το Fresh Hotel άνοιξε τώρα σε μια από τις πιο ιστορικές λεωφόρους της Αθήνας και διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο, βεράντα στον τελευταίο όροφο και 15 επιπλέον δωμάτια – πολλά από τα οποία έχουν θέα στην Ακρόπολη. Συνδυάζοντας μοντέρνα, ιστορικά και φολκλορικά στοιχεία σχεδιασμού, το ακίνητο έχει μετατραπεί σε έναν μικρόκοσμο της πόλης, ένα μέρος όπου το παλιό συναντά το νέο, γιορτάζοντας τις αντιθέσεις.

 

Fresh Hotel Athens extrerior

 

Το ξενοδοχείο άνοιξε για πρώτη φορά το 2004, αλλά, το 2019, η Original Ada Yfanti ξεκίνησε μια γενική επισκευή για να συνδυάσει αυτήν τη δομή με μια γειτονική νεοκλασική και να δημιουργήσει μια είσοδο στην ιστορική οδό Αθηνάς. Αν και έχει μήκος μόνο ένα χιλιόμετρο, ο δρόμος είναι γνωστός ως η πρώτη λεωφόρος της πόλης. Σήμερα, είναι γεμάτος ιστορικά και πρωτοποριακά κτίρια και συνδέει δύο διαφορετικές συνοικίες με δύο διαφορετικούς πολιτισμούς. Αντλώντας έμπνευση από τον πολυσύχναστο δρόμο που βλέπει τώρα, το ξενοδοχείο συγκεντρώνει φαινομενικά ανόμοιες αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές επιλογές και απολαμβάνει την ομορφιά των διαφορών τους.

 

Fresh Hotel Athens

 

Ο μοντερνισμός αναμειγνύεται με τον νεοκλασικισμό

Οι εσωτερικοί χώροι είναι τόσο νοσταλγικοί όσο και avant-garde, εκλεπτυσμένοι και ιδιαίτεροι, παραδοσιακοί και ζωηροί. Η φρέσκια εμφάνιση του Fresh Hotel βρίσκει τη λαμπρότητα στην ατέλεια. Για να ανακαινιστεί και ταυτόχρονα να τιμηθεί το ιστορικό κτίριο, αποκαταστάθηκαν σχολαστικά οι νεοκλασικές προσόψεις που βλέπουν την οδό Αθηνάς και την παρακείμενη οδό Σοφοκλέους. Εξωτερικά, τα διατηρημένα αυθεντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν καμάρες διπλού ύψους, κουφώματα παραθύρων και κιγκλιδώματα μπαλκονιών.

 

 

Οι εσωτερικοί χώροι ανακατασκευάστηκαν, με την εισαγωγή ενός νέου ημιώροφου και δύο επιπλέον ορόφων με τη μορφή γυάλινου κουτιού πάνω από την αρχική κατασκευή. Με αυτήν την προσθήκη, το Fresh Hotel κατοικεί πλέον σε δύο ξεχωριστούς αρχιτεκτονικούς χώρους, με τη διώροφη επέκταση να φέρνει μια αίσθηση μοντερνισμού στον νεοκλασικισμό, αλλά με την βασική αρχιτεκτονική αίσθηση κάθε μοναδικού κτιρίου να παραμένει ανέπαφη.

 

Το interior design

Στο εσωτερικό, οι δύο δομές ενώνονται -εννοιολογικά και αισθητικά-.μέσω της περίφημης σχεδιαστικής γλώσσας της Paola Navone,.η οποία, για αυτό το έργο, έχει τις ρίζες της στο μείγμα μοντερνιστικών, νεοκλασικών και φολκλορικών στοιχείων. Καναπέδες, καρέκλες, κονσόλες και βιτρίνες εμπνευσμένες από τον μοντερνισμό εμφανίζονται σε διάλογο.με νεοκλασικά γλυπτά μαρμάρινα τραπέζια και απλίκες τοίχου με διπλούς βραχίονες. Εν τω μεταξύ, οι παιχνιδιάρικες, σύγχρονες αποδόσεις των φολκλορικών κομματιών περιλαμβάνουν λαμπτήρες.Buffet de Granny από ανακυκλωμένο γυαλί και επιτοίχιες εγκαταστάσεις από κεραμικά.πιάτα ζωγραφισμένα στο χέρι. Τέτοια χαρακτηριστικά βρίσκονται τόσο σε υπάρχοντες όσο και σε νεοδημιουργηθέντες δημόσιους χώρους,.όπως στο ισόγειο εστιατόριο και χώρο εκδηλώσεων, καθώς και στα δωμάτια.

 

Fresh Hotel Athens interior

 

Στα δωμάτια, οι επισκέπτες θα βρουν επίσης κεραμικά και μαρμάρινα πλακάκια σχεδιασμένα από την ίδια τη Navone,.που συμπληρώνονται από μια ζωντανή παλέτα μπλε αποχρώσεων και μια πλούσια ποικιλία γραφικών μοτίβων. Ταπετσαρίες, χειροποίητες κουρελούδες, ταπετσαρίες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.κάνουν τολμηρές δηλώσεις με ρίγες, πούλια, πουά και αφηρημένες φόρμες. Επιπλέον, έξι από τα 15 νέα δωμάτια διαθέτουν απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολη,.ενώ μερικά διαθέτουν ακόμη και μπαλκόνια και υπαίθρια ντους.

 

 

Ενωμένα από το όραμα της Navone, το παλιό και το νέο, το τολμηρό και το συγκρατημένο,.συγχωνεύονται σε αντίθετες αρμονίες, αντανακλώντας την ανάπτυξη της ίδιας της Αθήνας.

 

www.designhotels.com
freshhotel.gr

elenimichailidou@cozyhome.gr

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin