Home / Cozyhome  / Do Designers: Design σε όρους… ύψους!

Do Designers: Design σε όρους… ύψους!

Οι Do Designers δημιούργησαν έναν φωτεινό και λειτουργικό χώρο στο Μαρούσι, με έμφαση στη διάσταση του ύψους.

Το σχεδιαστικό δίδυμο των Do Designers κλήθηκε να διαμορφώσει ένα σύγχρονο, ανάλαφρο και φωτεινό νεόδμητο διαμέρισμα στο Μαρούσι. Εξαρχής το ζήτημα ήταν η αποτύπωση του διπλού ύψους στους χώρους διημέρευσης.

 

 

Για να τονίσουν το διπλό ύψος και να δώσουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, χρησιμοίησαν συγκεκριμένες τεχνικές και σχεδιαστικές λύσεις.

 

Κατασκευές που “τρέχουν” σε όλο το ύψος του χώρου, όπως ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά ράφια και bold επιφάνεις, πετυχαίνουν τον στόχο τους.

 

 

Καθώς εισερχόμαστε στην κατοικία γοητευόμαστε από τους open-plan, φωτεινούς χώρους με τα μεγάλα ανοίγματα. Εντυπωσιακές επενδύσεις, έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι και χρωματική αρμονία χαρακτηρίζουν και τους δύο ορόφους του ιδιαίτερου διαμερίσματος.

 

 

Στον χώρο του καθιστικού, το τζάκι σε έντονο γκρι χρώμα “οδηγεί” το βλέμμα ψηλά. Το εσωτερικό γωνιακό παράθυρο κρύβει πίσω του τον χώρο του υπνοδωματίου στον πάνω όροφο, που απομονώνεται με rollers.

 

 

Τα φωτιστικά σε μαύρο και λευκό χρώμα δημιουργούν όγκους και αποτελούν βασικά στοιχεία της κατοικίας.

 

Η τραπεζαρία “ξεφοντάρει” μπροστά από τον σκούρο γκρι τοίχο της εισόδου, ο οποίος φιλοξενεί μια μεταλλική κατασκευή εν είδει βιβλιοθήκης. Ο χώρος της τραπεζαρίας σχεδιάστηκε σαν μια φυσική συνέχεια αυτού της κουζίνας. Έτσι, για το τραπέζι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο κεραμικό υλικό με τον πάγκο της κουζίνας. 

 

Το ζητούμενο ήταν να αποπνέει ένα όχι τόσο επίσημο, αλλά πιο φιλικό κλίμα για φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις.

 

 

Στη φωτεινή κουζίνα έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι απαραίτητοι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τη σκάλα (ντουλάπια, πλυντήριο, ψυγείο κ.ά). Η επιφάνεια έχει επενδυθεί με καβίλιες από μασίφ ξύλο δρυός. 

 

 

Από την ξύλινη σκάλα οδηγούμαστε στον πάνω όροφο, όπου συναντούμε τα υπνοδωμάτια της οικογένειας και τα λουτρά. 

 

Και στον χώρο του λουτρού είναι φανερή η δημιουργία έξυπνων αποθηκευτικών λύσεων.

Τα πλακίδια Terazzo δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδι, σε συνδυασμό με τις μαύρες και ξύλινες επιφάνειες.

 

 

Φωτογραφίες: Mιχαήλ Δαμάσκος

 

 

Credits:

Πλακίδια, είδη υγιεινής: Textures & Tiles, Λακιώτης

Πάγκος κουζίνας, τραπεζαρία: Neolith/Stone Tech

Έπιπλα και ειδικές κατασκευές: Πάρης Γκίκας

Κουζίνα: Gruppo Cucine

Φωτιστικά: Πυγολαμπίδα

 

www.do-designers.com

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath