Home / Cozyhome  / Architecture  / Οι Do Designers δίνουν νέο νόημα στο σκανδιναβικό Hygge

Οι Do Designers δίνουν νέο νόημα στο σκανδιναβικό Hygge

Οι Do Designers κατάφεραν να αποτυπώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σκανδιναβική φιλοσοφία του Hygge σε ένα νεόδμητο διαμέρισμα.

 

Λένε πως οι Σκανδιναβοί έχουν βρει το αληθινό νόημα της ζωής, μέσα από έννοιες που περικλείουν μία ήρεμη καθημερινότητα στο σπίτι, με χώρους που εμπνέουν αρμονία και εσωτερική γαλήνη. Μία από αυτές είναι το διάσημο πια σε όλους hygge, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το αίσθημα ζεστασιάς, θαλπωρής και προστασίας, που αποζητάμε όλοι από τον προσωπικό μας χώρο.

 

Οι Do Designers κατάφεραν να αποτυπώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σκανδιναβική φιλοσοφία στο νεόδμητο διαμέρισμα μιας οικογένειας. Αυτό που ζητούσαν τα μέλη της από το νέο σπίτι τους, ήταν ένα περιβάλλον minimal αλλά cozy αισθητικής, που θα διευκολύνει την απαιτητική καθημερινότητα και τις ανάγκες της.

 

Όλο το διαμέρισμα κινείται στη λογική των ήσυχων χρωματισμών, χωρίς στιλιστικές εξάρσεις και πολυπλοκότητες, με μία έντονη σκανδιναβική χροιά. Δάπεδα από ανοιχτόχρωμο ξύλο δρυός, λιτές γραμμές και ήσυχες φόρμες είναι βασικά στοιχεία της διακόσμησης, την οποία κλήθηκαν να αναλάβουν οι ταλαντούχες Do Designers.

 

Do Designers

Καθώς εισέρχεσαι στο διαμέρισμα, αυτό που σίγουρα προσέχεις είναι η φωτεινή του όψη και οι ενιαίοι χώροι, που συνομιλούν σε μία κοινή αισθητική γλώσσα.

 

Είσοδος και τραπεζαρία

Αριστερά στην είσοδο διακρίνεις τη λιτή κονσόλα από λάκα με το κομψό σκαμπό και τον μεγάλο καθρέφτη. Στα δεξιά συναντάς την εντυπωσιακή κατασκευή της μεγάλης βιβλιοθήκης από γυψοσανίδα, η οποία καλύπτει κατά μήκος όλον τον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία.

 

Do Designers

 

Το μεγάλο τραπέζι από λευκό κεραμικό ακολουθεί μια, επίσης, λιτή φόρμα. Περιστοιχίζεται από καρέκλες σε πιο σκούρο χρώμα, ενώ φωτίζεται από ένα φωτιστικό με ιδιαίτερη γεωμετρία.

 

Το καθιστικό και η κουζίνα

Περνώντας στο σαλόνι, το οποίο επικοινωνεί σε ανοιχτό πλάνο με την τραπεζαρία και την κουζίνα, νιώθεις μεμιάς μια έντονη αίσθηση ανάπαυσης, όχι μόνο του σώματος, αλλά κυρίως του μυαλού.

Ο άνετος γωνιακός καναπές, η περιστρεφόμενη πολυθρόνα με το υποπόδιο και το τραπεζάκι από μαύρο κεραμικό -στην ίδια φιλοσοφία με την τραπεζαρία- σε συνδυασμό με το γωνιακό τζάκι και την ξύλινη κατασκευή με τους κρυφούς φωτισμούς, συνθέτουν ένα σύνολο scandi αισθητικής, γεννώντας αυτομάτως στο μυαλό μας εικόνες από όμορφες και χαλαρωτικές οικογενειακές στιγμές.

 

 

Η φωτεινή και εργονομική κουζίνα ολοκληρώνει το αρμονικό σύνολο των ενιαίων χώρων. Λευκές, στιλπνές επιφάνειες από ματ λάκα σε συνδυασμό με πάγκο χαλαζία, μία φωτιζόμενη βιτρίνα από ξύλο και τζάμι και ένα στρογγυλό τραπέζι καθαρόαιμου σκανδιναβικού στυλ, είναι όλα όσα χρειάζονται για ένα κομψό σκηνικό, που διευκολύνει τις καθημερινές εργασίες αλλά και τα οικογενειακά γεύματα.

 

Do Designers Do Designers

 

Το master bedroom

Το master bedroom δίνει χώρο σε λίγο χρώμα, με την κουρτίνα σε μια ζεστή μοβ απόχρωση, ενώ ενσωματώνει δημιουργικά τόσο τις ευθείες αυστηρές γραμμές όσο και τις καμπύλες, στο κεφαλάρι του κρεβατιού και στον καθρέφτη.

 

Και εδώ, το ανοιχτόχρωμο ξύλο κάνει αισθητή την παρουσία του, τόσο στη βάση του κρεβατιού όσο και στις κατακόρυφες επενδύσεις, η εναλλαγή των οποίων δημιουργεί ένα ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα.

 

Tα μπάνια

Το διαμέρισμα διαθέτει δύο μπάνια. Στο master bathroom επιλέχθηκε ως βασικό υλικό το μάρμαρο, επικαθήμενος νιπτήρας για περισσότερο χώρο και εντοιχισμένες μπαταρίες, αλλά και ντουζιέρα με καμπίνα από αμμοβολή για την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι πολλοί και τοποθετημένοι με τον πιο λειτουργικό τρόπο για άνεση κινήσεων, κάτι που συνεχίζεται και στο μικρό WC. Το πλυντήριο κρύβεται επιμελώς πίσω από την κατακόρυφη ξύλινη κατασκευή.

 

Do Designers

Do Designers Do Designers

 

Όλος ο χώρος έχει επενδυθεί με ανάγλυφα πλακίδια, εντός αλλά και εκτός της καμπίνας. Στο εσωτερικό της έχουν δημιουργηθεί χωνευτοί χώροι αποθήκευσης, για όλα τα απαραίτητα της διαδικασίας ενός άνετου ντους.

 

Ένα σπίτι που ασπάζεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων του, ενώ τους χαρίζει καθημερινές στιγμές γαλήνης, σίγουρα κερδίζει επάξια μια θέση πλάι στο λήμμα hygge.

 

Hygge (/ˈh(j)uːɡə, ˈhʊɡə/, Danish: [ˈhykə], Norwegian: [ˈhŷɡːə]) is a Danish and Norwegian word for a mood of coziness and comfortable conviviality with feelings of wellness and contentment.

 

Credits:

Φωτογραφίες: Mιχαήλ Δαμάσκος

Interior design: Do Designers

Έπιπλα:al2

Φωτισμός : placeD

Δάπεδα: Drakatos wooden floor

Είδη υγιεινής: Δεκάζος Α.Ε

Ξυλουργικές κατασκευές : Πάρης Γκίκας

 

www.do-designers.com

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath