Home / Cozyhome  / Architecture  / “Case Study Rooms” από το 100% Hotel Show

“Case Study Rooms” από το 100% Hotel Show

Πραγματικά παραδείγματα προϊόντων και υπηρεσιών σε εφαρμογή.

Με την εφαρμογή να αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους παρουσίασης ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, το 100% Hotel Show προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου, καινοτόμου εκθεσιακού τομέα, όπου επιλεγμένοι σχεδιαστές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πραγματικά, απτά παραδείγματα των σχεδιαστικών υπηρεσιών τους, μέσω μιας ολοκληρωμένης από κάθε έννοια πρότασης ξενοδοχειακού δωματίου.

 

Η πρώτη εφαρμογή των “Case Study Rooms” πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 100% Hotel Show 2018 και η επιλογή των σχεδιαστών που εγκαινιάζουν το νέο αυτό section της έκθεσης, έγινε κατόπιν της σχετικής αξιολόγησης προτάσεων, που ζητήθηκαν από τα μελετητικά γραφεία που έχουν λάβει μέρος στις ως τώρα διοργανώσεις των “Hotel Design Awards”. Παράλληλα, υπάρχει μια ακόμη συμμετοχή, η οποία έρχεται ως συνέχεια της πολύ σημαντικής, conceptual κίνησης εξωστρέφειας, την οποία και επιμελήθηκε η ομάδα του 100% Hotel Show 2018, και αυτή δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece στη σημαντικότερη Ξενοδοχειακή Έκθεση της Μέσης Ανατολής, “The Hotel Show Dubai”.

 

Στο concept “Case Study Rooms” του 100% Hotel Show 2018, επιλέχθηκαν ώστε να συμμετάσχουν: το αρχιτεκτονικό γραφείο 2728studio και η ομάδα του Smart Interiors, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στα Hotel Design Awards, καθώς και το Sotiris Lazou Design Studio, ως συνέχεια της δράσης εξωστρέφειας στη “The Hotel Show Dubai”.

 

 

  • Case Study Room: Flow Sensation/ Design by 2728studio

Η ομάδα του γραφείου 2728studio, μέσα από τη συγκεκριμένη πρόταση, επιθυμεί να παρουσιάσει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, που να αποπνέει πνευματική ηρεμία και αίσθηση χαλάρωσης. Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής μέσα από μια σύγχρονη ερμηνεία, η χρησιμοποίηση ελληνικών υλικών, η πρωτοτυπία και η πολυτέλεια. Κεντρικό στοιχείο του δωματίου είναι η επένδυση της τοιχοποιίας με περσίδες από ξύλο, που βασίστηκε στην παραμετρική σχεδίαση και σε ειδικό λογισμικό. Η τοιχοποιία μοιάζει με κύματα στην παραλία, προσφέροντας ρυθμό αλλά και χαλάρωση.

 

 

Material & Product Sponsors:

Ξυλεία – Διακοσμητικές Επιφάνειες: ALFA WOOD GROUP

Κατασκευές: ARISTON CONSTRUCTIONS

Φωτιστικά: ΜPILUMINATION (MARINOS PATRIKIOS)

Sculptured lights: STELIOS DIΑMANTAS

Ξυλουργικές εργασίες: DIONYSIS DIVARIS (Ddekorate)

Ξύλινες επιφάνειες: KANELLI SA

Στρώμα, Μαξιλάρι: COCO-MAT

Μαξιλάρι, Υφάσματα: YIANNIS HELIDONIS TAFLIMITED

Μπουρνούζια, Πετσέτες: SØLØ

Έπιπλα: ALMECO

Είδη υγιεινής: ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (House Bagno Cucina Deco

Ηλεκτρικές συσκευές: LG

Τεχνοτροπίες: DEVELIME PRODUCTS

Πράσινα Yλικά: CANEPLEX DESIGN

Φύτευση: GREENWAYS HELLAS

Γραφιστικά: .GRAFI

*Το  “Case Study Room: Flow Sensation” του αρχιτεκτονικού γραφείου 2782studio  βρίσκεται στο Section  Architecture & Development, στο περίπτερο C03.

 

 

Η ομάδα του Smart Interiors, με επικεφαλής την αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Αγγελική Αμπελιώτη, δημιούργησε ως case study το Urban Vibes Hotel Room. ένα δωμάτιο από ένα σύγχρονο urban ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από τις νέες τάσεις του design, το οποίο απευθύνεται στον σύγχρονο επισκέπτη-ταξιδιώτη, ο οποίος διαθέτει την ανάγκη για προσιτή πολυτέλεια και υπηρεσίες που αφορούν νέα τεχνολογικά μέσα.

 

 

Material & Product Sponsors:

Καθίσματα & κρεβάτι : ΚΟΥΡΤΗΣ CONTRACT

Λουτρό και είδη υγιεινής:  ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

Ξυλεία για τις κατασκευές των επίπλων : KANELLI SA

Λευκά είδη & υφάσματα: SØLØ

Βινυλικό δάπεδο από: WISE

Κρύσταλλα από : ΑΦΟΙ Γ.ΣΟΦΙΚΙΤΗ

Εργασίες κατασκευής : MARKOPOULOS KOSTAS CONSTRUCTION

Δομικά υλικά : Ι.Γ. ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΔΟΜΙΚΑ Ε.Π.Ε.

Διάθεση προϊόντων φωτισμούVIOKEF LIGHTINGBRIGHT SPECIAL LIGHTING SALINEA LIGHT

 

*Το “Case Study Room: Urban Business Hotel Room”  του γραφείου Smart Interiors βρίσκεται στο Section  Architecture & Development, στο περίπτερο C04.

 

 

Η γεωμορφολογία και τα υλικά της Αττικής αποτελούν την πηγή έμπνευσης του Σωτήρη Λάζου στην πρότασή του για το δωμάτιο ενός Urban Hotel. Η πρόταση του Σωτήρη Λάζου είναι εμπνευσμένη από την Αττική Γη, μια Χερσόνησο που βρέχεται από τρεις κόλπους και στο κέντρο της έχει δυο μεγάλα βουνά: την Πεντέλη, με τα φημισμένα μαρμαρά της και τον καλυμμένο με θυμάρια Υμηττό, βουνά που αποτελούν τα όρια της Αθήνας, της πόλης με τη λαμπρότερη ιστορία. Λίγη από την επιβλητικότητα της πόλης θέλει ο σχεδιαστής να περάσει στον προτεινόμενο χώρο, με μια δόση λαμπρότητας αλλά ταυτόχρονα και απλής κομψότητας. Ο άνθρωπος που θα επιλέξει το χώρο αυτό για την ολιγοήμερη διαμονή του, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά της Αθήνας και της Αττικής Γης!

 

 

Material & Product Sponsors:

Furniture: al2

Lighting: Bright Special Lighting SA

Mattress, Topper & Pillows: Candia Strom

Surfaces & Dressing Room: Kanelli SA

Textiles: Nef-Nef SA

Flooring: Wise

Bathrobes & Towels: SØLØ

 

*Το “Case Study Room: Urban Hotel inspiration” του γραφείου Sotiris Lazou Design Studio  βρίσκεται στο Section “Architecture & Development“, στο περίπτερο B06-C02.

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath