Home / Good Life  / Art & Culture  / “Always wear your best” από την Κ-Gold Temporary Gallery

“Always wear your best” από την Κ-Gold Temporary Gallery

Η KGold Temporary Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Φόρα πάντα τα καλά σου” (Always wear your best) με τη συμμετοχή επτά Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, από τις 27/12/2019 έως 01/03/2020. Μετά από έξι χρόνια νομαδικής δράσης, η παρούσα διοργάνωση σηματοδοτεί νέες κατευθύνσεις στον καλλιτεχνικό και ερευνητικό προγραμματισμό της πλατφόρμας στη μόνιμη στέγη της, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.

 

 

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και εγκαταστάσεις που διερευνούν τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας. Η ένδυση ως ένα ισχυρό εργαλείο έκφρασης, δύναται να μεταμορφώσει και να αποτελέσει σύμβολο επιθυμίας και ενδυνάμωσης. Στην έκθεση, ο στολισμός του ανθρώπινου σώματος ερευνάται ως καθημερινότητα και ως τελετουργία. Ως μια ανάγκη προσωπική και συλλογική, με έντονο το στοιχείο του εφήμερου, που καταδεικνύει διαχρονικά την ανάγκη όλων να καταναλώσουν μέσω των υλικών και των συναισθημάτων τους.

 

Albert Moya, Courtesy Marvin&Wayne

 

Albert Moya, Courtesy Marvin&Wayne

 

Johanne Stoffersen

 

Hypercomf

 

Ζητήματα ταυτότητας και υπερηφάνειας βρίσκονται στο επίκεντρο της φωτογραφικής έρευνας: η Alice Mann εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στο παραδοσιακό ένδυμα και τη λατρεία στην αφρικανική διασπορά, ενώ οι εκκεντρικές μάσκες του Γεωργιανού Shalva Nikvashvili δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα και εναντιώνονται στις κοινωνικές προσδοκίες. O γνωστός για την underground αισθητική του Jacopo Benassi φωτογραφίζεται με ρούχα υψηλής ραπτικής των Vivienne Westwood και Claude Montana, διερευνώντας τα όρια της κλασικής και σύγχρονης σωματικότητας. Οι ταξιδιωτικές εικόνες της Johanne Stoffersen εστιάζουν στην ικανοποίηση των αναγκών και την ευχαρίστηση που φέρνουν.

 

H έκθεση περιλαμβάνει επίσης το φιλμ “BATON” του Ισπανού σκηνοθέτη Albert Moya, μια συνεργασία με τον συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου και τον εμβληματικό σχεδιαστή Dries Van Noten, γύρω από θέματα εξουσίας και εμμονής στη σημερινή κοινωνία. Τέλος, μια σειρά γλυπτών και χρηστικών αντικειμένων του καλλιτεχνικού διδύμου Hypercomf (Ιωάννης Κολιόπουλος και Πάολα Παλαβίδη) εξερευνούν με χιούμορ, τι ορίζεται ως χρήσιμο και τι ως άχρηστο, ενώ παράλληλα ακροβατούν μεταξύ της άνεσης και της δυσφορίας.

 

Yvette Findlay

Bimpe Duyilemi

Katy Neighbour

 

Johanne Stoffersen

 

Shalva Nikvashvili

 

Shalva Nikvashvili

 

Shalva Nikvashvili

 

Hypercomf

 

 

Η έκθεση “Φόρα πάντα τα καλά σου” συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις: προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όλες οι δράσεις παρουσιάζονται δωρεάν και είναι ανοιχτές για όλους.

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 19:00

Επιμέλεια: Νικόλας Βαμβουκλής

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

> Ξενάγηση από τον επιμελητή

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, 17:00

> Δημιουργικά εργαστήρια για νέους και ενήλικες, σε επιμέλεια της Κατερίνας Ζάγκλη:

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο 2020.

 

 

 

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 11:00 — 18:00

και κατόπιν συνεννόησης στο Τ. 6974167473

 Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος

Τ: 6942202222

 

 https://kgoldtemporarygallery.tumblr.com

 [email protected]

Social Media: @kgoldtemporarygallery

 

Κ-GOLD TEMPORARY GALLERY

Η K-Gold Temporary Gallery αποτελεί μια πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που ιδρύθηκε το 2014 στη Λέσβο. Στοχεύοντας στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με το σύγχρονο πολιτισμό, προσφέρει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιμελητές να διευρύνουν την έρευνα και την πρακτική τους μέσω εκθέσεων, περφόρμανς, εκδόσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath