Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί πεινάω συνέχεια;

Γιατί πεινάω συνέχεια;

Που μπορεί να οφείλεται η συνεχής επιθυμία φαγητού;

 

Το αίσθημα της συνεχούς πείνας είναι συχνό φαινόμενο και αρκετά κουραστικό θα λέγαμε. Νιώθεις ότι κανένα γεύμα δεν σε χορταίνει όσο θα ήθελες, το στομάχι σου είναι άδειο, δεν έχεις ενέργεια και αμέσως σκέφτεσαι τι θα φας στη συνέχεια. Ανεξάρτητα με ότι έχουμε φάει οι παραπάνω ενδείξεις είναι ακόμα έντονες και προκαλούν μεγάλο προβληματισμό.

 

 

Συχνά η έντονη όρεξη συνδέεται με τη ψυχολογία μας. Αν είμαστε ψυχολογικά πεσμένοι, έχουμε έντονο άγχος ή νιώθουμε ότι δεν μας ευχαριστούν αυτά που κάνουμε αποφασίζουμε να “ξεσπάσουμε” στο φαγητό. Παράλληλα, η κούραση και η έλλειψη ύπνου δείχνουν την παρουσία τους, μέσα από το στομάχι μας. Έχουμε περισσότερη ζήτηση σε ενέργεια, άρα και μεγαλύτερη επιθυμία για φαγητό.

Αν δεν τρώμε σωστά και ισορροπημένα ή έχουμε κάποια έλλειψη βιταμινών ή φυτικών ινών αυξάνονται οι μερίδες που καταναλώνουμε. Σε κάθε περίπτωση αν οργανώσουμε σωστά τη διατροφή μας και επισκεφτούμε τον κατάλληλο γιατρό, θα μπορέσουμε να λύσουμε ακόμα πιο εύκολα το πρόβλημα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.