Στην Ιερισσό θα χτυπήσει φέτος η καρδιά της γαστρονομίας της Χαλκιδικής, καθώς θα φιλοξενήσει το 5ο Taste Halkidiki Festival την Κυριακή 8 Ιουνίου.
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά την πετυχημένη διοργάνωση θεσμός, συνεργάζεται φέτος με το Δήμο Αριστοτέλη και το πρόγραμμα KOUZINA.
Στόχος του TASTE HALKIDIKI, είναι η ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής, των ανθρώπων πίσω από αυτά, αλλά και της γαστρονομίας ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και μέρος της πλούσιας τουριστικής εμπειρίας.
Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, βοτάνων, τυροκομικών, μαύρου χοίρου, προϊόντων τρούφας, γλυκών του κουταλιού, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, από όλη τη Χαλκιδική. Οι παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αυτά, να τα γευτούν, αλλά και να τα αγοράσουν.

O
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, αλλά και γυναίκες τοπικών Συλλόγων, θα μαγειρέψουν ζωντανά ιδιαίτερα πιάτα, βασισμένα σε τοπικές συνταγές, αξιοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών, τα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, τα προγραμματισμένα Masterclasses των εκλεκτών τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής, με οδηγό τη Νανά Ζυγούρα Σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Μέσα από μια βιωματική γευστική εμπειρία θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά και τις ιστορίες των γευστικών θησαυρών.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το TASTE HALKIDIKI φτάνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο και αφού έχει επισκεφθεί κάθε Δήμο της Χαλκιδικής. Μέσα από το TASTE HALKIDIKI, προβάλλαμε περιοχές λιγότερο τουριστικές, αναβίωσαν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, ενισχύθηκε η τοπική οικονομική ανάπτυξη και αναδείχθηκαν οι άνθρωποι της παραγωγής και της γαστρονομίας με τον καλύτερο τρόπο. Σταθερά συνεχίζουμε, διοργανώνοντας και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις κάτω από την ομπρέλα του TASTE HALKIDIKI».
Cover Picture: www.cluster-aristotle.travel
Διαβάστε ακόμη: KOUZINA 2025: Στήνεται ξανά το τραπέζι της Ανατολικής Χαλκιδικής





