Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Οι ειδικοί απαντούν – Αυτή η συνήθεια δίνει κίνητρο για μία πιο υγιεινή ζωή!

Οι ειδικοί απαντούν – Αυτή η συνήθεια δίνει κίνητρο για μία πιο υγιεινή ζωή!

υγιεινή ζωή
Η άσκηση δίνει το κίνητρο για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Μερικές φορές φαντάζει αδύνατο να κάνουμε τις σωστές, υγιεινές επιλογές:.να είμαστε περισσότερο δραστήριοι, να τρώμε καλύτερα, να κοιμάστε περισσότερο, να ενυδατωνόμαστε επαρκώς… Να εφαρμόζουμε δηλαδή όλα όσα μας συμβουλεύει ο γιατρός μας. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για μία πιο υγιεινή ζωή. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά η άσκηση.

 

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, η έναρξη ενός προγράμματος άσκησης μπορεί να μας δώσει το κίνητρο να ακολουθήσουμε μία πιο ισορροπημένη διατροφή.

 

Για τη μελέτη, οι ερευνητές προσέλκυσαν περισσότερους από 2.500 φοιτητές που δήλωσαν ότι δεν ακολουθούσαν μία ισορροπημένη διατροφή και ασκούνταν λιγότερο από 30 λεπτά την εβδομάδα. Οι φοιτητές τέθηκαν σε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης 15 εβδομάδων, που περιελάμβανε την εκτέλεση ασκήσεων cardio για 30-60 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, συμβουλεύοντάς τους να μην αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες. υγιεινή ζωή

 

 υγιεινή ζωή

 

Ωστόσο, πολλοί από αυτούς το έκαναν ούτως ή άλλως. Περίπου 2.000 παρέμειναν στο πρόγραμμα άσκησης και ήταν πιο πιθανό από εκείνους που δεν το έκαναν να τρώνε πιο υγιεινά χωρίς να τους το έχουν πει, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Πολλοί από τους ασκούμενους άρχισαν να τρώνε πιο θρεπτικές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας,.ψάρια και ξηρούς καρπούς, και λιγότερα τηγανητά, αναψυκτικά και σνακ.  υγιεινή ζωή

 

Όσο περισσότερο – και πιο έντονα – ασκούνταν ένα άτομο, τόσο περισσότερο έτεινε να βελτιώνεται η διατροφή του.

 

Η μεγαλύτερη διάρκεια άσκησης συσχετίστηκε με μείωση της προτίμησης σε.τρόφιμα που χαρακτηρίζουν την τυπική δυτική διατροφή, όπως το κόκκινο κρέας, τα τηγανητά και τα σνακ. Εν τω μεταξύ, η άσκηση υψηλής έντασης συνδέθηκε με αύξηση της προτίμησης για υγιεινά τρόφιμα, αποδεικνύοντας ότι η συμμόρφωση με το πρόγραμμα άσκησης σχετιζόταν με μια κίνηση προς μια συνολικά πιο υγιεινή διατροφή.

 

 

“Πραγματικά πιστεύω ότι η άσκηση μεταβάλλει τη νευρική επεξεργασία στον εγκέφαλό. Η διέγερση του εγκεφάλου που συμβαίνει με την άσκηση υψηλής έντασης είναι αυτή που αλλάζει πολλά πράγματα στο σώμα”,.αναφέρει η Molly Bray, συγγραφέας της έρευνας.

 

Ωστόσο, αυτό πιθανόν να μην μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα:.ο καθαρισμός της διατροφής σας πιθανότατα δεν θα μας δώσει το κίνητρο να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε.

 

Αν, λοιπόν, ψάχνεις από πού να ξεκινήσεις, το μόνο.σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βάλεις πρώτα την άσκηση στη ζωή σου!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada