Home / Wellness  / Diet & Fitness  / 4 λόγοι για να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι

4 λόγοι για να ξεκινάς την ημέρα σου με νερό και λεμόνι

νερό με λεμόνι
When life gives you lemons…

 

Το νερό με λεμόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτικά ροφήματα στον κόσμο της διατροφής. Και όπως κάθε τι δημοφιλές, έτσι και αυτό, έχει τους δικούς του ορκισμένους υποστηρικτές, αλλά και τους δικούς του ορκισμένους εχθρούς. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιο ρόφημα που μπορεί να κάνει θαύματα, όμως το νερό με λεμόνι.μπορεί πράγματι να προσφέρει πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και ανακάλυψε τους τέσσερις λόγους, για τους.οποίους αξίζει να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι.

 

Υποστηρίζει το μικροβίωμα του εντέρου

 

Είναι γνωστό ότι το λεμόνι έχει την τάση να διεγείρει την παραγωγή γαστρικών υγρών. Ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης, να αποτρέψει την καούρα, αλλά και το φούσκωμα. Μάλιστα, τα οφέλη του για το μικροβίωμα του εντέρου δε σταματούν εκεί. Το νερό με λεμόνι ενυδατώνει το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα, όταν καταναλώνεται.με άδειο στομάχι, να βοηθάει και στα προβλήματα δυσκοιλιότητας.

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

 

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σε βιταμίνη Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ένζυμα, με αποτέλεσμα να ενισχύει το ανοσοποιητικό, να συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και, γενικότερα, να υποστηρίζει τη συνολική μας υγεία.

 

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

 

Το νερό από μόνο του είναι άκρως σημαντικό για τη διατήρηση μίας λαμπερής επιδερμίδας. Όταν, όμως, συνδυάζεται με λεμόνι, τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο ευεργετικά για το δέρμα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, το λεμόνι αποτρέπει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Ενισχύει την ενυδάτωση

 

Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα μας και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στο να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, στην αντικατάσταση των χαμένων υγρών μέσω της άσκησης και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Βάζοντας ως στόχο την καθημερινή κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί, θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην καλύτερη ενυδάτωση του σώματος.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada