Home / Lifestyle  / Celebrities  / Ο Tom Ford θα τιμηθεί με το Outstanding Achievement Award 

Ο Tom Ford θα τιμηθεί με το Outstanding Achievement Award 

Tom Ford
Ο πολυτάλαντος σχεδιαστής τιμάται για την αξιοσημείωτη συνεισφορά του στον κόσμο της μόδας, του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

 

Το British Fashion Council ανακοίνωση ότι ο πολυτάλαντος Tom Ford θα τιμηθεί με το Outstanding Achievement Award στα The Fashion Awards 2024. Η διάσημη εκδήλωση θα πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη.Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο, γιορτάζοντας την αξιοσημείωτη συνεισφορά του σχεδιαστή στον κόσμο της.μόδας, του κινηματογράφου και του πολιτισμού.

 

Η λαμπρή καριέρα του Ford ξεκίνησε το 1990, όταν εντάχθηκε στην Gucci.ως επικεφαλής σχεδιαστής της γυναικείας σειράς και γρήγορα αναδείχθηκε σε Creative Director το 1994. Υπό την ηγεσία του, η Gucci έγινε μια από τους πιο κερδοφόρους οίκους μόδας στον κόσμο. Το 1999, ο CEO της Ford και της Gucci, Domenico De Sole, ίδρυσαν τον Όμιλο Gucci, τώρα γνωστό ως Kering, με τον Tom Ford να αναλαμβάνει τη δημιουργική ηγεσία τόσο της Gucci όσο και του Yves Saint Laurent. Τελικά, το 2005 ο σχεδιαστής.κυκλοφόρησε το ομώνυμο brand του, το οποίο γνώρισε άμεση επιτυχία.

 

Tom Ford Fall Winter 2019 Fashion Show at Park Avenue Armory

Tom Ford Fall Winter 2019

 

Ωστόσο, επιρροή του Ford εκτείνεται πέρα ​​από τη μόδα.

 

Ως σκηνοθέτης, η πρώτη του ταινία A Single Man (2009) κέρδισε μια υποψηφιότητα για.Όσκαρ, ενώ η δεύτερη ταινία του Nocturnal Animals (2016) κέρδισε το Grand Jury Prize  και έλαβε πολλές υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων των Χρυσών Σφαίρων και των BAFTA. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της CFDA, ο Ford διαφοροποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο, ενίσχυσε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την πρωτοβουλία A Common Thread για την υποστήριξη των επιχειρήσεων μόδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

 Tom Ford

Ο Tom Ford στο Venice Film Festival

 

Ο Tom Ford απάντησε στη βράβευσή του με ευγνωμοσύνη,.κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του: “Είναι τιμή να με αναγνωρίζει για τη συνεισφορά μου στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό από το British Fashion Council. Αυτό το βραβείο είναι απίστευτα ξεχωριστό για μένα, καθώς έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στο Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων μου στον.κόσμο της μόδας, έχω επικεντρωθεί στη δημιουργικότητα και την αγάπη για την ομορφιά και το στυλ”.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada