Home / Good Life  / Ονειρεμένες τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκαν ταινίες και σειρές part2!

Ονειρεμένες τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκαν ταινίες και σειρές part2!

Ονειρεμένες τοποθεσίες

Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε πώς συνδέεται ο κινηματογράφος με μερικά από τα πιο γνωστά μέρη του κόσμου. Υπάρχουν και άλλες ονειρεμένες τοποθεσίες που αξίζει να δούμε;

 

Φυσικά και ναι! Υπάρχουν αμέτρητες ταινίες και σειρές που γυρίστηκαν σε ονειρεμένες τοποθεσίες του κόσμου! Μάλιστα πολλές από αυτές δεν ήταν τόσο γνωστές και ο κινηματογράφος κατάφερε να αποδείξει την ομορφιά τους. Όπως τονίσαμε και την προηγούμενη φορά υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες που οργανώνουν τη travel bucket list τους με βάση τις αγαπημένες τους ταινίες ή σειρές.

 

Γι αυτό έχουμε ετοιμάσει ακόμα ένα αφιέρωμα με τις πιο ονειρεμένες τοποθεσίες. Πριν τις ανακαλύψετε κάντε και ένα γρήγορο check στο part 1 εδώ!

 

Grand Budapest Hotel και Inglorious Bastards, Gorlitz Γερμανία

Ο Wes Anderson έχει δημιουργήσει το δικό του κινηματογραφικό σύμπαν και μπορούμε να ταξιδέψουμε σε μία από τις πόλεις που τον ενέπνευσε. Το ίδιο ισχύει και για τον Quentin Tarantino, ο οποίος γύρισε στη συγκεκριμένη περιοχή μία από τις καλύτερες ταινίες του. Η πόλη Gorlitz της Γερμανίας παρουσιάζει μία μίξη Μεσαιωνικής, art deco και gothic αρχιτεκτονικής.

 
Harry Potter, Οξφόρδη Αγγλία

Η Αγγλία έχει αποτελέσει βάση για πολλές ταινίες και σειρές – Game of Thrones και The Crown είναι οι κυριότερες. Ωστόσο, οι περισσότεροι την έχουμε συνδέσει με το franchise του Harry Potter, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στην πόλη φιλοξενείται και ένα φανταστικό θεματικό πάρκο.

Νέα Υόρκη

Gossip Girl, Sex and the City, Ο Νονός, Breakfast at Tiffany’s, Friends, How I met your mother, West side story, Taxi Driver, When Harry met Sally, Home alone, 13 going on 30, The Devil Wears Prada και η λίστα γίνεται όλο και μεγαλύτερη! Οι ταινίες και οι σειρές που έχουν γυριστεί στη Νέα Υόρκη είναι πάρα πολλές! Ένα ταξίδι εκεί και δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο κινηματογραφικό set.

 
Breaking Bad, Albuquerque New Mexico

Αν θέλετε να δείτε το που γυρίστηκε μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών – η καλύτερη για κάποιους- τώρα ξέρει το που! Θα βρείτε το σπίτι του Walter White, το εστιατόριο που φιλοξένησε το τηλεοπτικό Los Pollos Hermanos, ακόμα και το πλυντήριο αυτοκινήτων!

 

Mamma Mia, Σκόπελος Ελλάδα

Η ταινία Mamma Mia υμνεί με τον καλύτερο τρόπο την iconic αρχιτεκτονική των Ελληνικών νησιών και το vibe που υπάρχει στο ελληνικό καλοκαίρι. Αν δεν την έχετε επισκεφτεί έχετε ακόμα έναν λόγο!

Lara Croft: Tomb Raider, Bayon Temple, Cambodia

Πολλοί πίστεψαν ότι ο ναός που γυρίστηκε η εμβληματική ταινία με την Angelina Jolie ήταν κινηματογραφικό set. Κι όμως ο ναός είναι αληθινός και βρίσκεται στην Cambodia!

 
Before Sunrise trilogy

Μία από τις πιο ρομαντικές τριλογίες του κινηματογράφου υμνεί μερικές από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές χώρες. Βιέννη, Παρίσι και Πελοπόννησος.

Ρώμη

Ολοκληρώνουμε τη λίστα με μία από τις πιο ονειρεμένες τοποθεσίες του πλανήτη; Ποιες ταινίες έχουν γυριστεί στην αιώνια πόλη, στην πόλη που είναι ολόκληρη ένα μουσείο;

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.