Home / Fashion  / Όλα τα highlights της τελευταίας ημέρας της Paris Fashion Week

Όλα τα highlights της τελευταίας ημέρας της Paris Fashion Week

Fashion Week
Κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια, που σημάδεψε την τελευταία μέρα του πιο hot fashion month φθινοπώρου.

 

Ο πιο σημαντικός μήνας του φθινοπώρου για τη μόδα μόλις έκλεισα αυλαία. Από την απελευθερωμένα δυναμική συλλογή του οίκου Chanel, μέχρι την αποδόμηση του κλασικού summer tailoring από τον Peter Do, ανακαλύψτε όλα τα highlights της τελευταίας ημέρας της Paris Fashion Week.

 

Chanel

 

Ο επόμενος δημιουργικός διευθυντής της Chanel μπορεί να μην έχει εμφανιστεί ακόμα,.αλλά το show της για τη σεζόν SS ’25 έκανε πράγματι αίσθηση, σηματοδοτώντας την επιστροφή του οίκου στο Grand Palais. Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η Chanel επέστρεψε στην τοποθεσία-ορόσημο για τις επιδείξεις της, με την δημιουργική ομάδα να αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες.που απελευθερώθηκαν από τις κοινωνικές συμβάσεις, όπως ακριβώς έκανε και η Gabrielle Chanel.

 

Η ομάδα άντλησε έμπνευση από τη φύση, την ιδρύτρια του οίκου, Gabrielle, και τη στενή της φίλη Colette. Τα σχέδια επαναπροσδιόρισαν τους κώδικες του οίκου μέσα από το πρίσμα του κινήματος garçonne που καθόρισε τη δεκαετία του ’20,.καθώς και από τις γυναίκες πιλότους, οι οποίες συνέβαλαν στην αλλαγή νοοτροπίας των 20s.  Fashion Week

 

 

 

Louis Vuitton

 

Η Louis Vuitton παρουσίασε τη γυναικεία συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2025, με φόντο την εμβληματική.Cour Carrée του Λούβρου. Για τον δημιουργικό διευθυντή, Nicolas Ghesquière, ήταν μια γιορτή των αντιθέσεων, όπου η απαλότητα συναντούσε τη δύναμη, η ιστορία αγκάλιαζε τη νεωτερικότητα, και η μόδα και η τέχνη συνυπήρχαν αρμονικά.

 

Fashion Week

 

 

Miu Miu

 

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Milan Fashion Week, η Miuccia Prada μας προέτρεψε να εξετάσουμε τις έννοιες της ελεύθερης βούλησης στην ψηφιακή εποχή. Στην επίδειξη SS ’25 της Miu Miu, κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού,.το Palais d’Iéna μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο τυπογραφείο εφημερίδων για το installation Salt Looks Like Sugar της καλλιτέχνιδας Goshka Macuga. Στο κέντρο του installation, εφημερίδες με τίτλο «The Truthless Times» μεταφέρονταν μηχανικά, ενώ μοντέλα, όπως ο Willem Defoe και η Hilary Swank,.περπατούσαν φορώντας τις δημιουργίες του οίκου.

 

Fashion Week

 

 

Peter Do

 

Το show του Peter Do για τη σεζόν SS ’25 πραγματοποιήθηκε στο Musée Guimet του Παρισιού,.το οποίο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ασιατικής τέχνης εκτός Ασίας. Με τίτλο Grounded, η συλλογή αποδόμησε το τυπικό καλοκαιρινό tailoring με την εισαγωγή υφασμάτων από μαλλί, μετάξι και σιφόν, τα οποία χρειάστηκαν έξι μήνες για να παραχθούν στην Ταϊλάνδη πριν αποσταλούν στο Παρίσι. Η επιλογή των χρωμάτων εμπνεύστηκε από τα φύλλα της φύσης, το φλοιό των δέντρων, τη φωτιά και τον αέρα. Paris

 

Fashion Week

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada